Lansari filme, Stiri

Luke Evans Untold: Vizita in Romania ca Dracu(la)

Multi veniti, toti plecati, putini anuntati. Nu sunt vreun paparazzi care vaneaza vedete prin restaurante. Nu sunt vreo fana de nestapanit care isi manifesta pasiunile prin pereti tapetati sau jurnale incarcate cu fanteziile unor actori. Sunt doar o persoana pasionata de filme. Sunt un om de presa, cum imi place sa cred, mai ales cand scriu despre filme de mai bine de 3 ani si am terminat si jurnalismul. Poate ca in viziunea unora nu imi pot atribui ilustrul titlu de critic de film, dar permiteti-mi, va rog, in nesabuita mea aroganta, sa cred ca mi-am castigat cumva dreptul la informatie.

Si prin asta nu ma refer sa am dreptul la exclusivitati. Vorbesc in primul rand de o implicare in activitatile din Romania de la care presa autohtona a fost inlaturata, doar pentru ca … de fapt nici nu stiu de ce. Sa va explic cum s-a alimentat aceasta revolta vecina cu frustrarea (ca tot mi s-a pus recent aceasta etichetare, sa o si justific; nu ca as simti nevoia, dar imi place sa fiu ironica). Se face ca saptamana asta am primit o vizita surpriza. Si surpriza asta nu e chiar de neglijat. Ma refer la Luke Evans. Il stiti cu siguranta. „Este pe val”, cum s-ar traduce acum printr-o expresia uzuala.

Cel mai recent film a fost „The Hobbit”. Inainte insa, in vara anului trecut filmul „Dracula Untold” castiga la box-office. Nicio o surpriza de neglijat de la un blockbuster. Ca orice film care se respecta si care vrea sa isi traga inspiratia din mituri, si Dracula are la baza legenda lui Vlad Tepes. De altfel pana si locatiile din film sunt denumiri romanesti (Transilvania, Bran, Manastirea Cozia). Si ce ar fi mai potrivit pentru promovarea de dupa? O vizita in Romania cu filmari si capturi aici. O singura obiectie as avea, daca mi-e permis, scuzati din nou nesabuinta: de ce accesul si informatiile au ajuns doar la presa straina? De ce? Cred ca ne raspunde chiar Luke: totul e in ceata.

Untitled

 

Poate suntem prea mici sa fim bagati in seama ar zice unii. Dar hai sa nu mai plecam capul, sa nu mai spunem „fie, asta e”. Avem comunitati dezvoltate, avem oameni destepti, avem fani, avem oameni de presa. Exista interes, exista implicare, exista… Pana si administratorele paginii oficiale din Romania au trebuit sa afle de pe Twitter de vizita in Romania…. Deci, multumesc. Pentru nimic. Universal ai jucat murdar si nu-mi place.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail