Lansari filme, Stiri

„Live” regizat de Vlad Paunescu: premiera pe marile ecrane din 15 mai

Debutul in regie al lui Vlad Paunescu, lungmetrajul “LIVE” va fi lansat de Castel Film in cinematografele din Romania pe 15 mai.

Pelicula ii are in distributie pe actorii Rodica Lazar, Tudor Chirila, Crina Tofan, Ioana Blaj, Constantin Chiriac, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleont, Andrei Hutuleac.

Lungmetrajul “Live” spune povestea Emei, intrerpretata de Rodica Lazar, o prezentatoare TV de succes, gazda unei apreciate emisiuni de investigatii. Succesul ei depinde major de rating, iar Ema e dispusa sa isi puna la bataie sanatatea, dar si toate resursele pentru a scoate adevarul la iveala. Unul dintre cazuri o aduce insa in mijlocul unui scandal de proportii care ii va schimba dramatic viata. Ema va fi prinsa in stransoarea unei uriase si periculoase masinarii care demasca cele mai controversate personaje politice ale momentului. Scenariul este semnat de Vlad Paunescu si Mihai Manescu, director de imagine Adrian Silisteanu, sc-nografia a fost realizata de Calin Papura, costumele au fost create de Oana Paunescu, montaj Dan Nanoveanu, muzica Petru Margineanu.

  • Vlad Paunescu este unul dintre cei mai importanti producatori de film autohtoni. In 1992 a pus bazele celei mai mari case de productie din Romania: Castel Film. De atunci si pana in in prezent de numele lui Vlad Paunescu se leaga peste 120 de filme romanesti si straine, precum: „Seven Seconds” (regia Simon Fellows), „Borat”(regia Larry Charles), „Cold Mountain” (regia Anthony Minghella), sau „Damen tango” (regia Dinu Tana-se), „Legiunea straina” (regia Mircea Daneliuc), „Train de vie” (regia Radu Mihaileanu). Vlad Paunescu a semnat imaginea pentru 17 lungmetraje romanesti importante, premiate la Festivalurile Internationale de film de la Mani-la, Moscova, Berlin, Toronto printre care amintim peliculele lui Dan Pita “Concurs” si “Faleze de nisip”.

Vlad Paunescu

  • Rodica Lazar, actrita a Teatrului Bulandra, este cunoscuta publicului din Romania pentru nenumaratele colaborari cu regizori importanti de teatru precum: Alexandru Darie, Andrei Serban, Yury Kordonsky. Prima in-talnire importanta in film a avut-o in 2002 cu regizorul Costa Gavras in lungmetrajul “Amen”. De atunci ea a pu-tut fi vazuta in pelicule precum “Moartea domnului Lazarescu” ( regia Cristi Puiu), “Tinerete fara tinerete” (regia Francis Ford Coppola) , “Principii de viata” (regia Constantin Popescu jr.). Rodica Lazar poate fi vazuta anul acesta si in scurtmetrajul “Ramona” (regia Andrei Cretulescu), proaspat selectat la Cannes in sectiunea “Se-maine de la Critique”.

Rodica Lazar

  • Tudor Chirila, actor, solist vocal, compozitor si producator, a jucat in 14 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabi-ja, Iarina Demian,Victor Ioan Frunza, Gelu Colceag, Horatiu Malaele. In 2004 a castigat un premiu UNITER pentru rolul „Malvolio” din “A douasprezecea noapte”, de William Shakespeare in regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tanar actor care a obtinut aceasta distinctie pana in acel moment. Printre productiile de film in care a jucat se numara “Legaturi bolnavicioase” in regia lui Tudor Giurgiu, “Milionari de weekend” in regia lui Catalin Saizes-cu si “Nordrand”, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert. Tudor Chirila a debutat in muzica ca membru fondator si vocalist al uneia dintre cele mai iubite formatii rock din Romania, Vama Veche. Alaturi de colegii lui a produs prima opera rock din Romania de dupa ’89 – “Am sa ma-ntorc barbat”. Isi continua cariera muzicala ca lider si solist vocal al formatiei Vama, formula in care a lansat doua albume. De-a lungul celor 16 ani de muzica a scris, ca autor sau coautor, peste 80 de cantece si a sustinut concerte in fata a milioane de oameni.

tudor-chirila-523854l-poza

Castel Film este cel mai important studio de productie din Romania. Multe dintre filmele turnate aici s-au bucurat de succes de box office la nivel mondial. Cel mai cunoscut ramane “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella). Printre partenerii si clientii Castel Film se numara celebrele case de productie americane: Paramo-unt, Miramax, Focus Features, Sony Pictures sau HBO. Printre lungmetrajele realizate de Castel Film, amintim de “Le Concert” si “Train de Vie” (regia Radu Mihaileanu), “Nunta muta” (regia Horatiu Malaele)

“Live” este o productie Castel Film, finantat de Centrul National al Cinematografiei,in colaborare cu So-cietatea Romana de Televiziune, cu sprijinul Vodafone Romania, Banca Transilvania, Romprest Service, Ro-maqua Grup.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.