Aventura, SF, Special

Jurassic Park 3D (2013)

Jurassic_Park_3D poster“ The world has just changed so radically, and we’re all running to catch up. I don’t want to jump to any conclusions, but look… Dinosaurs and man, two species separated by 65 million years of evolution have just been suddenly thrown back into the mix together. How can we possibly have the slightest idea what to expect?”

  • Regizor: Steven Spielberg
  • Actori: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough,Wayne Knight, Samuel L. Jackson, Ariana Richards
  • Gen:  Aventura, SF
  • Premii: 21 premii (3 Oscar), 16 nominalizari (# 227 top 250 IMDB)
  • Tara : SUA
  • Durata: 127 minute

Pentru un copil care a crescut invatand sa iubeasca filmele, este greu sa uite primele contacte avute cu productiile care populau difuzarile prin anii ’90. Adultul de azi, rememoreaza cu nostalgie orice revenire in actualitate a oricarei intercatiuni mai vechi. S-a intamplat asta anul trecut cu „Titanic”, anul asta conceptul de revitalizare revenindu-i primului si celui mai bun „Jurassic Park” din serie. Beneficiind de tehnica 3D de redare din prezent, pelicula lui Spielberg care in 1993 ridica standardele, intra acum nu neaparat in alta interpretare, cat primeste sansa de a fi descoperita de generatiile care poate nu cunosc universurile imaginate in urma cu doua decenii.

jurassic-park

Este uimitor cum dupa 20 de ani de la aparitie, un film inca poate captiva. Cu siguranta ca aceasta realizare este egalata cu greu, mai cu seama in zilele noastre, de aceea insist ca aprecierile pentru filmele vechi sa fie intarite. „Jurassic Park” inca reuseste sa incante publicul spectator. Fie ca vezi pentru prima oara filmul, ca il reintalnesti si-ti aduci aminte franturi din el sau rememorezi replici, intelegi ca Spielberg nu a fost dintotdeauna un producator al istoriilor sau preocupat cu probleme ale umanitatii. Jongla rusinos de bine cu genul SF si mai ca te face sa-ti para rau ca nu a insistat mai mult in acest domeniu ( a nu se uita „Minority Report” si „A.I. Artificial Intelligence„).

Jurassic Park 2

Rolul lui Dr. Alan Grant a fost refuzat pe rand de William Hurt, Harrison Ford, acesta ajungand intr-un final la Sam Neill. Personal, dupa ce mi s-a imprimat in memorie imaginea lui cu doi copii odihnindu-i-se pe umeri, nu as mai putea considera un alt actor mai potrivit. Pe scurt, Alan Grant este paleontolog care lucreaza alaturi de paleobotanist (Laura Dern). Cu promisiunea unei finantari de inca trei ani de la binefacatorul lor, daca viziteaza o insula transformata intr-un parc, cei doi il insotesc pe John Hammond (Richard Attenborough) in Jurassic Park. Ceea  ce nu stiau cercetatorii este ca parcul este de fapt o rezervatie destinata dinozaurilor, studiati de ei doar din ramasite. O pana de curent izoleaza insula si ii lasa pe vizitatori prada vietatilor eliberate

jurassic-park-2

Impulsul de care filmul avea nevoie sa fie reamintit, este bifat. Ma refer la 3D-ul care de multe ori diferentiaza momentele esentiale ale filmului. Din nefericire, investitia nu a imbunatatit imaginea. Incetosata, uneori stearsa, lipseste productia de calitatea care ar fi putut sa lase resuscitarea fara minusuri. In schimb sunetul reuseste sa fie ireprosabil. Racnetele unui dinozaur nu cred sa fi rasunat mai infricosator sau strigatele unor copii, mai alarmante. Raman valabile clipele de suspans, gagurile nu sunt compromise si imaginatia inca mentine un interes puternic.

Rating autor: nota 8.5

Vizionare trailer:

Multumiri gazdei Cinema City= Sun Plaza. Filmul intra in cinematografe din 14 iunie si este distribuit de RoImage.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail