INTERVIURI

Interviu exclusiv: Jenna Elfman, interpreta personajului June din Fear the Walking Dead

Interviu exclusiv: Jenna Elfman, interpreta personajului June din Fear the Walking Dead

Serialul revine pe AMC Romania cu sezonul 6B

Serialul Fear the Walking Dead a debutat in vara lui 2015, ca spin-off al seriei originale AMC drama The Walking Dead servind totodata si ca prequel. Ajunsa la sezonul al 6-lea a carui a doua jumatate, respectiv 6B, va avea premiera din 12 aprilie pe AMC Romania, productia urmareste modul in care lumea s-a schimbat si adaptat in fata unui scenariu post-apocaliptic cu zombi, unde supravietuirea devine aproape imposibila.

Ultima oara eram martorii destinului celor care formasera odata o familie atipica, unita de misiunea de a-i ajuta pe cei in nevoie. Destramat de Virginia (Colby Minifie) si de Pionierii ei, grupul este acum imprastiat prin asezarile ei indepartate. Ultimul mesaj al lui Morgan (Lennie James) de la finalul sezonului cinci ii implora pe membrii grupului „sa ramana in viata“ si, in acest sezon, vom vedea ce inseamna acest lucru pentru fiecare dintre ei. Unii vor fi interesati de stabilitatea si oportunitatile din comunitatile Virginiei, altii se vor scufunda in intuneric, iar altii se vor lupta cu ceea ce li s-a impus. Existenta in spatele zidurilor Virginiei va fi, in moduri diferite, un test pentru fiecare dintre ei, obligandu-i sa-si gaseasca identitatea in aceasta lume noua.

Jenna Elfman a avut primele aparitii in show incepand cu al patrulea sezon, de cand o interpreteaza pe June Dorie. Devenita in scurt timp series regular, personajul a urmat un traseu incredibil si a devenit un pion important in dezvoltarea povestii, astfel ca in prezent ne asteptam la multe surprize. Cititi mai jos un interviu exclusiv cu actrita, care ne face pregatirea pentru premiera din aceasta luna, iar actrita ne spune cateva detalii despre scenariu, despre protagonisti si despre ce va urma si ce face acasta a doua jumatate intensa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fear the Walking Dead (@feartwd)

Alte interviuri pe CineAmator cu actori din distributia Fear the Walking Dead mai gasiti cu Danay Garcia, Colman Domingo.

INTERVIU Jenna Elfman Fear the Walking Dead – sezonul 6B

 • Alexandru Angela: Știu că ați început să filmați partea a doua a sezonului 6 încă din 2019, dar din cauza pandemiei totul s-a prelungit mai mult. Cum a fost să fie nevoie să aștepți atât de mult?

Jenna Elfman: Tortură (râde)! A fost foarte provocator, asta pentru că sezonul 6 are un fir narativ foarte amplu și complex, care devine cu mult mai intens în a doua jumătate a lui. Știam despre cum se va derula povestea în acest sezon încă din septembrie-octombrie 2019, așa că a trebuit să rămânem cu detaliile acestea în mințile și în inimile noastre, până la urmă și în programul nostru, ceea ce a făcut ca totul să fie destul de greu. A fost incredibil de provocator să îndurăm așteptarea asta cu tot ceea ce a implicat și pandemia de coronavirus.

Însă, pe de altă parte, asta a făcut totul și mai special, când ni s-a permis să revenim pentru a încheia filmările pentru jumătatea a doua. A făcut să aibă un impact mai mare pentru noi faptul că am putut să finalizăm totul în ciuda a tot ceea ce au presupus toate piedicile puse de pandemie.

 • Poți să-mi dai câteva detalii referitor la ce ar trebui să ne așteptăm la această a doua jumătate? Totul indică surprize destul de mari.

Jenna Elfman: Episodul 8 al sezonului 6 va fi unul destul de important care va declanșa o serie de noi ramificații ale poveștii. Nu este nimic subtil și obișnuit pentru cum s-au derulat lucrurile până acum pentru că totul va veni cu un impact major pentru personaje pe măsură ce avansăm. Asistăm la diverse evenimente tumultuoase care vor implica și o grămadă de schimbări ce afectează protagoniștii.

 • Și la ce ar trebui să ne așteptam de la June în următoarele episoade?

Jenna Elfman: În următoarele episoade, cumva June o să devină tot mai conștientă de un lucru care se întâmplă și care va condiționa modul în care aceasta decide să înainteze în viață.

 • Ultima oară când o vedeam pe June aceasta o salva pe Virgina. Va avea acest lucru vreun impact asupra relației ei cu ceilalți?

Jenna Elfman: Cred că cel mai mare efect va fi asupra conștiinței lui June, care o va face să-și analizeze deciziile, mai ales modul cum aceasta ia hotărâri, dar și cum acestea au consecințe. Este un fel de relație cauză-efect, una care va zdruncina modul în care June va evolua și se va schimba.

 • Cum cataloghezi faptul că June a salvat-o pe Virgina: slăbiciune pentru că într-un fel se crease o legătură între ele sau putere căci a văzut o oportunitate și a profitat de ea?

Jenna Elfman: Nu i-aș spune slăbiciune, ci mai degrabă empatie. Este clar că Dakota înseamnă foarte mult pentru Virginia, așa că June a găsit înțelegere în suferință acesteia de a nu-și putea ajuta sora, pentru că este ceva similar cu neputința ei de a-l putea ajuta pe John sau în modul cum a fost trecutul ei, faptul că nu și-a putut ajuta fiica și că a pierdut-o.

Este un sentiment copleșitor pentru June. Înțelege că este dezastruos ceea ce simți când vrei să ajuți pe cineva și să nu o poți face, prin ceea ce trece Virginia. Cred că este empatie, nu slăbiciune, dar în final totul se dovedește a fi, de fapt, putere. Pentru că ai nevoie de putere să dovedești afecțiune și să iei, totuși, decizii radicale. Până la urmă, hotărârea de a o salva pe Virginia ar putea înseamnă ca cei care vor fi salvați să fie mai mulți decât cei care vor fi răniți.

Însă, ceea ce cred că June nu a realizat, în acele momente, era locul întunecat unde John ajunsese. Doar că el nu a comunicat în episodul 6 și nu a știut să îi spună ce i se petrece, iar ea a subestimat faptul că el nu a fost încântat de faptul că ea a reușit să negocieze și să obțină spitalul. June a crezut că vă fi de acord cu ea. Devine clar că nu a făcut-o, dar vom vedea mai bine cum l-a afectat acest lucru pe măsură ce se avansează cu episoadele.

 • Apropo de John – de ce crezi că este mai important pentru June să îi salveze pe alții decât să fie cu el?

Jenna Elfman: Nu cred că June a anticipat că el va pleca, cumva a crezut că este normal ca el să rămână. Nu cred că decizia ei a fost una luată pentru a-l pierde pe John, ceea ce s-a și întâmplat. Ea a crezut într-un fel că el va fi inspirat sau fericit și cumva în acord cu decizia ei de a merge mai departe și în niciun caz nu a anticipat că o va părăsi.

Cred că June a încercat mereu să ia decizii de pe urma cărora beneficiază mai mulți, pentru binele suprem cumva și preferă să rămână conștientă de acest lucru. Ca asistentă medicală care s-a confruntat cu diverse situații la limită, June și-a dezvoltat abilitățile de a lua decizii la secundă, să aibă o gândire rapidă, pentru a face să fie bine. Deși ea a încercat să obțină mai multe de la John, acesta nu a fost sincer și nu i s-a spus cu adevărat ce i se întâmplă.

 • Că tot ai amintit despre trecutul lui June ca asistentă, ce personaj iți place mai mult să interpretezi – June ca asistentă sau June ca luptătoare?

Jenna Elfman: Mi se pare că într-un fel cele două merg împreună. Faptul că știe că poate ajuta pe cineva face ca totul să fie mai sigur ca ea să fie o luptătoare, căci este dispusă să își asume responsabilitatea împotriva celui cu care luptă. Cred că este cumva în personalitatea ei să îi ajute pe ceilalți, dar dacă mă obligi să aleg una singură (râde), cred că îmi place foarte mult June în postura de luptătoare.

 • Ne-am obișnuit că June să fugă de fiecare dată, dar în finalul primei părți din sezonul 6 alege, după mult timp, să rămână într-un loc. Asta poate înseamnă că într-un fel s-a vindecat pe interior?

Jenna Elfman: Nu cred că este vindecată complet, căci nu își va putea reveni vreodată din pierderea fiicei sale. Sunt de părere că atunci când pierzi pe cineva drag din viața ta acest lucru stinge o forță interioară și te ține prizonier pentru totdeauna, ceea ce s-a întâmplat și cu June când și-a pierdut fiica.

Cu siguranță că și-a revenit considerabil, prin faptul că l-a cunoscut pe John și că a fost cu el acesta aducând cu sine o anumită frumusețe și bunăvoință, așa că i-a fost mai ușor să fie într-o lume mai sigură conturată de personalitatea lui. Dar nu, nu cred că este vindecată complet, ci mai degrabă încă vulnerabilă în față presiunilor din viață. Însă, este cu siguranță într-o formă mai bună decât cum era la început, înainte de întâlnirea cu John și consider că ar fi nevoie de ceva foarte grav ca să ajungă din nou în acea stare.

 • Pentru că ai amintit de acest lucru, June pe care o cunoșteam noi la început era speriată și singuratică. Ce îți place cel mai mult din cum este ea acum?

Jenna Elfman: Cred că îmi place foarte mult faptul că a recuperat o parte din cea care era odinioară, din curajul care o definea cândva ca parte din meseria pe care o practica. Aici mă refer la abilitatea aceea de a face față lucrurilor cărora altora nu le-ar face față sau să înfrunte durerea diferit în comparație cu noi ceilalți. Până la urmă, a fost în situații de viață și de moarte de multe ori înainte și acum poate și știe cum să-și gestioneze emoțiile alea puternice, iar asta îmi place foarte mult la ea. Totodată îmi place și că a dobândit noi abilități pe care John i le-a insuflat. Cred că este mai capabilă să înfrunte viața de când este în jurul lui.

 • Evenimentele recente cu pandemia te-au făcut să privești serialul Fear the Walking Dead, până la urmă un show despre umanitate, într-un mod diferit?

M-a făcut să apreciez mai mult lucrurile care sunt bune și corecte. Spre exemplu, simplul fapt că am putut să mă reîntorc la muncă a contat foarte mult pentru mine. Cred că sunt foarte multe lucruri mărunte pe care le considerăm ca fiind pentru totdeauna, iar acum nu mai fac asta.

Așa cum este și în serial, atunci când este vorba despre supraviețuire și apar amenințări reale, ceea ce este important este faptul că instinctual înveți să prioritizezi lucrurile mai ales în fața provocărilor. Nu pot să spun că am avut vreo schimbare majoră, dar sigur m-a învățat să valorific și să apreciez mai bine binecuvântările pe care le am în viața mea și să nu le mai iau drept garanție.

 • O ultimă întrebare: cum ai descrie această jumătate de sezon 6, care începe pe AMC din 12 aprilie, într-un singur cuvânt?

Jenna Elfman: Dramatică, foarte dramatică.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.