Festivaluri de film, Stiri

Dracula Film Festival – ‘Hotel Transylvania 2’ (2015)

 Dracula Film Festival si-a deschis portile pentru al treilea an consectutiv.

dracula-film-festival

Am fost prezenta si anul trecut, asa ca pot observa cateva diferente usor de remarcat si trebuie sa mentionez doar ce este evident, si anume selectia care este mai ofertanta si mai promitatoare, dar mai ales organizarea mai atenta, asta din punctul de vedere al unui invitat al festivalului.

Prin intermediul IntercomFilm “Hotel Trasilvania 2” a putut fi vizionat in cadrul deschiderii festivalului, urmarit fiind de o sala intreaga care a empatizat cu scenele de comedie ale unei animatii care si-a stabilit publicul tinta inca din 2012. Filmul va putea fi vizionat in cinematografe din 30 octombrie.

hotel_transylvania_two_ver4„Suffer, suffer, scream in pain, blood is spilling from your brain?”

  • Regizor: Genndy Tartakovsky
  • Actori (voci): Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Andy Samberg, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade, Keegan-Michael Key, Molly Shannon, Mel Brooks
  • Gen: Animatie
  • Premii: niciun premiu, nicio nominalizare
  • Tara: SUA
  • Durata: 89 minute

In urma cu trei ani faceam cunostinta pentru prima oara cu personajele monstruoase care cautau cazare in hotelul lui Dracula. Literally. Adam Sandler isi ofera si de data asta vocea personajului principal. La fel de sugestiv, dialogurile ajuta scenariul sa fie mai permisiv, astfel ca audienta distinge mai usor nota joviala in care s-a scris si montat productia.

De data asta provocarea pare mai solicitanta, mai cu seama cand trebuie sa se lucreze cu un alt material, deja cunoscut. Dupa ce fiica sa Mavis (Selena Gomez) l-a cunoscut pe Jonathan, omul care intra neinvitat in lumea vietatilor monstruoase, in care oamenii au interzis, Dracula se pregateste sa isi lase fiica sa fie fericita, fara el. Desi egoist, asa cum il stim, accepta cu entuziasm ideea de a fi bunic. Incantat pana peste masura de perspectiva de a avea un nepot caruia sa ii transmita cunostintele despre vampirism, dezamagirea isi face curand loc cand cel mic se dovedeste a fi mai degraba uman decat infricosator cu indeletniciri de teroare.

Un lucru este cert: de data asta se indrazneste mai mult. Glumele sunt mai dese, mai grosolane si mai pertinente. Desigur, poate soca folosirea unui personaj copil, pus mereu in pericol. Dar situatiil sunt redate atat de nebunesc si ireal, pe fundalul unor scenarii in care imposibilul este valabil (colaborari intre Frankenstein, Mumie, Zombie) si pana la urma perspecetiva nu mai deranjeaza.

Cel mai mult animatia te castiga cu momentele cand se incearca punerea in scena a unor situatii umane pentru niste vietati care sfideaza normalul. Petrecerile, nuntile, grija pentru bebelusi. Cele mai mici detalii, de la servire si pana la asumare plac. In acest sens se pastreaza clar rutina din primul volum.

Ce diferentiaza rezultatul de acum cu cel din urma cu 3 ani este emotia. Se insista mai mult pe legaturile de familie (Vlad, o aparitie care confirma asta). De la fragilitatea cu care un copilas cucereste un vampir si pana la relatiile dintre monstri, totul este mai puternic relatat. Si cu toate ca ar parea un dezavantaj si ca exista si previzibilitate in acest aspect, nu deranjeaza asta. Este usor sa intuiesti unele moment, clar.

Caraghios. De cele mai multe ori scenariul alege sa insiste pe cat de demodate sunt personajele aratarjj si sa faca repetitiv aluzii la imbatranirea pocitaniilor, care mai de care mai grijulii cu puiul de om.

„Hotel Transylvania 2” nu se indeparteaza prea mult de predecesorul sau. Asta nu inseamna musai un avantaj, dar nici directia noua aleasaa (obsesia de a avea un mostenitor care continua linia vampirilor) nu ingradeste distractia.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.