Televiziune

Documentar Zodiac pe History

HISTORY® deschide o noua ancheta in cazul ucigasului Zodiac, unul dintre cei mai cunoscuti criminali in serie, neidentificati pana acum, care a teroriza America la inceputul anilor ’60 si ’70 prin mai multe atacuri ingrozitoare.

Seria limitata “Cazul ucigasului Zodiac” va avea premiera vineri, 9 februarie, de la ora 22:00, fiind impartita in cinci episoade care urmaresc o echipa formata din detectivi, investigatori si spargatori de coduri care incearca sa il identifice pe faimosul criminal si sa rezolve acest mister o data pentru totdeauna. Acestia vor lucra alaturi de supercomputerul CARAMEL, primul de acest tip care a fost programat sa gandeasca asemenea unui criminal.

Subiectul filmului lui David Fincher, “Zodiac” din 2017, cu Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr si Mark Ruffalo in roluri principale, ucigasul Zodiac a fost cunoscut pentru faptul ca obisnuia sa trimita scrisori si coduri pline cu simboluri ciudate. Unul dintre acestea, codul Z340, i-a uluit pe specialisti renumiti in criptologie de-a lungul a peste 45 de ani.

The Telegraph/ Zodiac 2007

The Telegraph/ Zodiac 2007

Cuprinzand simboluri antice si moderne deopotriva, codul este considerat, alaturi de codul Enigma folosit de nazisti, unul dintre cele mai greu de decodificat din istorie, luand in considerare ca specialistii FBI, CIA, si sute de alti experti nu au reusit sa-l sparga.

Noua serie HISTORY®, realizata de producatorii serialului “Pe urmele lui Hitler”, prezinta o echipa de investigatori renumiti, condusa de Sal LaBarbera, cel mai bun detectiv din istoria Politiei din Los Angeles, si partenerul lui Ken Mains, expert in crime nerezolvate, care impreuna cu o echipa formata din experti in spargerea de coduri, coordonata de Kevin Knight, specialistul in decodificari de la Universitatea din California, si supercomputerul CARMEL vor gasi rezolvarea cifrurilor Zodiac.

Acestia vor reusi sa sparga o parte importanta din coduri, primind acces fara precedent la dosarele politiei, descoperind dovezi noi, beneficiind in acelasi timp si de sprijinul reprezentantilor CIA si FBI, care sa ii ajute in investigatie. Pe teren sau in laborator, aceste minti extraordinare vor incerca sa-l aduca in fata justitiei pe unul dintre cei mai cunoscuti monstri din America.

Vizionare trailer:

 

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.