Muzical, Special, Thriller

Dhoom 3 (2013)

dhoom-3-457990l-imagine“ I am God’s man, who could dare to defy me … the Sun of hopes, is out in all directions … my intentions are solid, and there is courage in every step … I have set forth today, to write my own destiny.”

  • Regizor: Vijay Krishna Acharya
  • Actori: Aamir Khan, Katrina Kaif, Abhishek Bachchan
  • Gen: Thriller, Musical
  • Premii: nicio nominalizare, niciun premiu
  • Tara: India
  • Durata: 172 minute

„Dhoom 3” este un film spectacol, asa cum numeam si (sub)apreciatul film inselator cu magie si scamatorii- „Now You See Me”. Comparatiile care intervin pe langa productia indiana pot lucra in avantajul acesteia daca elementele cu care se fac paralele sunt unele cu aprecieri ridicate. Numesc „The Prestige” din cauza unui twist similar, „Flashdance” (vezi prima reprezentatie oferita de Katrina Kaif) si cu o constrangere umila am avut senzatia ca si „The Dark Knight” a influentat putin termenii evenimentului (locatia, sursa conflictului, imaginea unui protagonist care contempla orasul, masca de Joker). Reversul medaliei: exista riscul ca audienta sa fie deranjata sa priveasca idei resuscitate. Acum depinde daca ambalajul arata diferit. Vorbind de un produs Bollywood, discutam deja de adaptare si mai putin de reciclare.

dhoom-3-242668l-imagine

Primul film Bollywood care a fost lansat si in format IMAX promite sa ofere cateva coregrafii care se distanteaza cu mult fata de dansurile clasice din filmele originare din India. Am apreciat deschiderea cu numarul de step si primul duet de la circ. Ca tot am ajuns la capitolul acesta, circul este un fundal ofertant pentru desfasurarea actiunii. O data pentru ca regizorul se poate juca mai usor cu luminile, culorile si ideea de magie si mai apoi pentru ca este mai usor sa insele publicul cu pretextul unor iluzii.

dhoom3pics12

Copilul Sahir (promitator Siddharth Nigam) asista neputincios la sinuciderea tatalui sau, infrant de sistemul care nu ii permite sa isi pastreze circul. Actiunea este mutata ani mai tarziu cand adultul Sahir (Aamir Khan nu filtreaza deloc cu camera) are propriile planuri ca sa distruga banca ce in urma cu cativa ani i-a rapit tatal. Pe urmele jefuitorului care lasa un mesaj dupa fiecare infractiune si imparte banii cu trecatorii, pornesc doi detectivi hotarati sa il prinda (unul dintre ei vesnic incruntat). In tot acest timp asistam putin pasivi in fata unui numar generos de clisee.

dhoom 3

Cateva acrobatii par realizate cu interes pentru detalii. Nu pot totusi sa nu reneg tot valul de gadgeturi care se ingramadeste intr-un film in care universul prezentat se vrea a fi societatea prezenta. Katrina Kaif isi negociaza cu inteligenta aparitia in film desi nu are un rol major. Miscarile aduse de ea in subiectul filmului sunt de departe partea seducatoare a acestuia. Poate si singura intr-o productie care s-ar fi putut lipsi de cateva zeci de minute sau de cursele de motociclete folosite repetitiv. Cu toate obiectiile aduse, as fi nedreapta daca nu as recunoaste castigul adus de „Dhoom 3” ca stil. Pana si convingerea ca bancherii sunt personajele negative este aproape realizata.

Rating autor: nota 6.5

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=o8jhUbML_WU&w=560&h=315]

Filmul a intrat in cinematografe din 10 ianuarie si este distribuit de BML Movie Entertainment

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail