Festivaluri de film, Stiri

Competite de scurtmetraje horror la Dracula Film Festival

Cinci scurtmetraje romanesti vor rula in competitia pentru trofeul Vladutz, acordat de Dracula Film Festival, care va avea loc in perioada 7 – 11 octombrie la Brasov.

Incepem sa avem comedii negre, cu umor, filme facute de o generatie foarte tanara, unii inca studenti, regizori care dau dovada de o maturitate admirabila in ceea ce priveste abordarea scenariului si lucrul cu actorii. Sunt filme diverse, dar le uneste dorinta de a explora zone pe care cinematograful romanesc nu le frecventeaza”, declara Cristi Marculescu, selectionerul festivalului.

De asemenea, in cadrul Dracula Film Festival va avea loc proiectia primului film romanesc 3D, „Dopul scuza mijloacele” (R. Mihai Ionescu, 30 min), care este o comedie neagra despre un nefericit ce ramane blocat intr-o gaura de canal care le ofera concetatenilor ocazia de a a-si reevalua vietile, societatea si prioritatile. Intre Kafka si Caragiale, fabula SF a lui Mihai Ionescu este unul dintre cele mai interesante si copioase scurtmetraje autohtone. Proiectia 3D a filmului va avea loc la Cinema One, duminica, 11 octombrie (programul va fi publicat in curand pe site), si va fi urmata de o sesiune Q&A cu regizorul filmului, Mihai Ionescu, si Eugen Kelemen, post-production manager.

cropped-dracula

Mai multe detalii despre scurtmetrajele romanesti din competitia Dracula Film Festival:

  • „Inchiriez mansarda, rog seriozitate” (R. Sorin Tanase, 14 min): Comedie neagra despre proprietari si chriasi cu droguri si aspirine, ale tineretii valuri si incidente care pot schimba radical destinul tuturor celor implicati intr-un deces cu cauze dubioase. Un tur de forta umoristic pur si simplu spumos.
  • „Black Friday” (R. Roxana Stroe, 21 min): Este o zi care oricare alta in Republica Socialista Romania. Doar ca unul cate unul si doi cate doi cetatenii incep sa cada secerati prin parcarea din spatele blocului. Cauza este ceva mult mai parsiv decat orice dementa razbunatoare.
  • „Omulan!” (R. Matei Branea, 15 min): Omuletul mucalit, pragmatic si aventurier pleaca prin cosmos in cautarea divinitatii. Dupa o serie de intalniri cu animale si ecosisteme fantastice, nobila lui expeditie se impotmoleste in amor si alcool. O animatie savuroasa si tupeista
  • „Vacanta la tara” (R. Andrei Tanase, 22 min): Lasati la bunici, doi adolescenti se plictisesc teribil. Cercurile misterioase din lanul de grau le vor da un motiv de investigatie, aventura si oroare. O drama despre sfarsitul copilariei.
  • „In atas”  (R. Mircea Bobina, 18 min):Un soldat din Republica Moldova, recent intors din Afganistan, trebuie sa-si puna ordine in viata si sa-si ajute fostul camarad de arme, internat de autoritatile sovietice intr-un ospiciu. Dar realitatea 80-ista a Chisinaului incepe sa fie foarte elastica.

Dracula Film Festival este singurul festival de gen din Romania care are o competitie de scurtmetraj autohton.

Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival va avea loc intre 7 si 11 octombrie, in Brasov, la     Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un festival competitional in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc (DFF este singurul festival din Romania de acest gen care are o competitie de scurtmetraj).

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail