Festivaluri de film, Stiri

Trofeul Little Dracula: sase scurtmetraje internationale la Dracula Film Festival

SASE SCURTMETRAJE INTERNATIONALE SE BAT PENTRU TROFEUL LITTLE DRACULA LA DRACULA FILM FESTIVAL 2015

Orori, dementa si zombie in cele sase scurtmetraje straine selectate pentru cea de-a treia editia a Dracula Film Festival, care va avea loc in perioada 7 – 11 octombrie la Brasov.

Juriul competitiei de scurtmetraj international este alcatuit din: Marta Anais Garcia Hermosilla, artist plastic si selectioner al festivalului Cryptshow (Spania), monteur-ul Eugen Kelemen si criticul de film Sebastian Ceolca.

  • In Yayos (R: Roberto San Sebastian, Spania) un nepot isi suspecteaza bunicul vesnic tanar de lucruri necurate
  • Thorn (R: Soichi Umezawa, Japonia) este o dementa de zile mari, cum numai japonezii pot orchestra
  • Inner World (R. Vivian Papageorgiou, Grecia) este un film despre obscenitatea capitularii in fata presiunilor celorlalti
  • Zugar Zombie (R: Alexander Quezada, Brazilia), un film cu trestie de zahar si zombie este, de fapt, este o metafora despre cum merg lucrurile in America Latina
  • Ghost Train (R. Lee Cronin, Irlanda) doi frati isi fac confesiuni despre disparitia dubioasa a a unui prieten
  • Maria (R: Guilherme Daniel, Portugalia) este o adolecenta cu nevoi speciale, sangeroase

bild_span12

Din competitia de scurtmetraj romanesc fac parte cinci filme – In atas, Omulan!, Inchirirez mansarda, rog seriozitate, Black Friday si Vacanta la tara – care vor fi jurizate de catre criticul de film Andrei Sendrea, Ana Nicolau, director general al editurii Nemira, si bloggerul Ovidiu Eftimie.

In asteptarea noului sezon al serialului creat de David Lynch, preconizat pentru 2017, sambata, 10 noiembrie, la Cinemateca Patria din Brasov va avea loc Ziua Twin Peaks. In cadrul acestui maraton, incepand cu ora 17.00, vor fi difuzate patru dintre cele mai reprezentative episoade: Twin Peaks: Northwest Passage, Twin Peaks: Lonely Soul, Twin Peaks: Arbitrary Law si Beyond Life and Death.

twinpeaks_poster_900x250
Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival va avea loc intre 7 si 11 octombrie, in Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Dracula Film Festival este un festival competitional – in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc (DFF este singurul festival din Romania de acest gen care are o competitie de scurtmetraj).

Dracula Film Festival are loc anual in luna octombrie in Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail