Lansari filme, Stiri

MOSFILM: Pachet de 12 filme rusesti originale pe DVD

Colectia filme de aur din cinematografia rusa – Mosfilm – reuneste 12 productii de exceptie, majoritatea din perioada de glorie a cinematogragiei ruse, adevarate capodopere, ce-si reconfirma valoarea la fiecare vizionare.

  • Moscova nu crede in lacrimi/ Moscow Does Not Believe in Tears  – drama, romantic, 1980; regia: Vladimir Mensov

-> Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, 1981

Trei tineri vin la Moscova pentru a munci si pentru a-si gasi dragostea. Antonia se casatoreste cu Nikolai, baiat sarac dar de incredere. Ludmila viseaza la un barbat bogat, iar Caterina, care lucreaza intr-o fabrica, se indragosteste de un cameraman si este parasita de acesta atunci cand ramane insarcinata. Dupa 20 de ani, Caterina, care si-a crescut singura copilul dar se simte neimplinita, gaseste in sfarsit iubirea.

  • Gara pentru doi / Vokzal dlya dvoikh – comedie romantica, 1982; regia: Eldar Riazanov

-> Nominalizat la Palme D’or, Festivalul de Film de la Cannes in 1983

Gara unui orasel, martora bucuriilor si necazurilor pasagerilor in tranzit. O chelnerita de la restaurantul acesteia, trecuta de prima tinerete. Un pianist care pierde trenul, pasaportul si banii si care urmeaza sa patreaca ani buni in inchisoare pentru o crima comisa de sotia sa. Doi necunoscuti pe care totul pare sa ii desparta. Doua interpretari memorabile si o oda adusa iubirii fara varsta, care poate fi aflata chiar si pe un peron de gara.

daylimotion

  • Salonul nr. 6/ Ward no. 6 – drama, 2009; regia: Karen Sahnazarov

Povestea doctorului Raghin, directorul unei institutii psihiatrice dintr-un orasel de provincie al carui prieten este postastul orasului, iar singurul partener inteligent de conversatie, unul dintre pacientii spitalului. Dupa ce are revelatia ca progresul nu este cu adevarat posibil si ca totul este muritor, doctorul isi pierde credinta in justetea actiunilor sale si coboara treptat in nebunie, sfarsind printre fostii sai pacienti.

  • Fata fara zestre/ A Cruel Romance – drama romantica, 1984; regia: Eldar Riazanov

Ogudalova, o vaduva scapatata, e in stare de orice pentru a-si casatori fiica lipsita de zestre, profitand fara scrupule de barbatii care roiesc in jurul frumoasei Larisa. Tanara este indragostita de Serghei, care pare sa nutreasca sentimente asemanatoare, si nu il poate suferi pe umilul functionar de posta care ii face o curte lipsita de speranta. Din pacate, Larisa va descoperi ca nu e in stare sa infrunte o lume in care chiar si dragostea este o marfa.

  • Oglinda/ The Mirror – biografic, drama, 1975; regia: Andrei Tarkovski

Un poet pe moarte isi rememoreaza principalele momente ale vietii, precum si evenimente semnificative din istoria poporului rus in cursul tumultuosului secol XX. Peste toate acestea se suprapune, mereu enigmatica, imaginea mamei. Un film despre inocenta pierduta, o calatorie introspectiva prin existenta umana, incercare de a regasi trecutul, dar si de a-i revela esenta.

  • Copilaria lui Ivan/ Ivan’s Childhood – drama, razboi, 1962; regia: Andrei Tarkovski

->> Castigator – Lel de Aur, Festivalul de Film de la Venetia, 1962

Primul film de lungmetraj al lui Andrei Tarkovski, ce i-a adus Leul de Aur de la Veneyia, facandu-l cunoscut in lumea intreaga, spune povestea lui Ivan, un orfan de razboi care, pentru a-si razbuna familia ucisa de soldatii germani in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, spioneaza inamicul, aducand informatii pretioase pentru trupele sovietice. Tovarasii sai de lupta nu reusesc sa-l convinga sa renunte la periculoasa lui ocupatie si, in cele din urma, copilul dispare in timpul unei misiuni de recunoastere.

blog.libris.ro

  • Andrei Rubliov / Andrei Rublev – biografic, drama, istoric, 1966; regia: Andrei Tarkovski

->Premiul Federatiei Internationale a Criticilor de Film, Festivalul de la Cannes – 1969.

Filmul descrie viata pictorului de icoane Andrei Rubliov de-a lungul unei perioade turbulente din istoria Rusiei, in secolul al XV-lea, o perioada marcata de lupte intre cnejii rivali si invaziile tatare.

  • Anna Karenina – drama, romantic, 1967; regia: Aleksandr Zarhi

Anna este tanara sotie a unui demnitar mult mai in varsta, Karenin. Ea incepe o legatura cu un tanar nobil atragator, contele Vronski. Pasiunea si dorintele ei ii vor complica viata intr-un mod dramatic.

  • Drama la vanatoare!/ The Shooting Party – drama, istoric, romantic, 1978; regia: Emil Loteanu

Venit in vizita de curtoazie intr-un orasel de provincie, un judecator de instructie (Serghei Kamisev) cade prada farmecelor unei frumoase tinere (Olga Skvortova, fiica padurarului), farmece in fata carora nu au ramas imuni nici doi nobili din protipendada locala. Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste din cinematografia rusa.

  • Pescarusul – drama, 1972; regia: Iuli Karasik

Filmul urmareste destinul unei faimoase actrite, Irina Arkadina, si al oamenilor din cercul sau apropiat. Tanarul ei fiu, scriitorul Treplev, o iubeste pe Nina, o fata sensibila care viseaza sa evadeze din lumea sa si sa aiba succes ca actrita. Dar Nina este sedusa de amantul Irinei Arkadina, celebrul scriitor Trigorin, si pleaca impreuna cu acesta la Moscova, iar vietile tuturor sunt definitiv schimbate.

  • Douasprezece scaune – comedie, 1971; regia: Leonid Gaidai

Pe patul de moarte, o fosta nobila rusoaica ii povesteste ginerelui ca in timpul revolutiei bolsevice a ascuns diamantele familiei in unul dintre cele douasprezece scaune ale unei garnituri. Satul de saracie, Ipolit Vorobianinov se hotaraste sa gaseasca bijuteriile si impreuna cu Ostap Bender, un tanar si fermecator escroc, pleaca sa recupereze scaunele. Dar cautarea lor le va aduce multe surprize …

  • Zilele Turbinilor – drama, 1976; regia: Vladimir Basov

In timpul razboiului civil din Rusia, Armata Rosie se apropie de orasul Kiev, aflat sub ocupatie germana. Pentru familia Turbinilor, ca si pentru toti ofiterii nobili rusi, e vremea unor dificile reflectii si decizii, vremea unor pierderi tragice.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail