Noutati din lumea filmului, Stiri

Animatia Zootropolis face incasari record in Romania

„ZOOTROPOLIS”

Animatia Disney care a inregistrat un dublu record de box office in Romania

La mai putin de doua saptamani dupa premiera din 4 martie 2016, „ZOOTROPOLIS” a inregistrat in Romania incasari de aproape 489.000 de dolari americani si aproape 100.000 de admisii si detine deja un dublu record de box office in tara noastra. Cea mai noua animatie Disney a debutat pe primul loc in opening weekend, cu incasari de aproape 190.000 de dolari americani si aproape 39.000 de admisii. Filmul si-a mentinut pozitia de lider si in al doilea weekend, cand a avut peste 46.500 de admisii, depasind premiera „Allegiant”. Astfel, „ZOOTROPOLIS” a devenit si primul film distribuit de Forum Film Romania cu incasari mai mari in al doilea weekend dupa premiera, comparativ cu primul.

zootropolis wallpaper

Calatoria in Zootropolis

Parcursul pentru a obtine aspectul dorit al unui film de animatie este similar cu cel al unui film live action. Tehnologia, luminile si grafica lucreaza impreuna pentru a aduce la viata viziunea de ansamblu a filmului. „Am reunit o echipa remarcabila pentru a face din «Zootropolis» o adevarata realitate”, spune regizorul Clark Spencer. „Noi chiar am ridicat stacheta cu acest film si cred ca publicul va fi incantat.”

Compozitorul Michael Giacchino, laureat al mai multor premii prestigioase, marcheaza prima sa colaborare cu Studiourile de Animatie Walt Disney prin crearea coloanei sonore a filmului “Zootropolis”. Dispunand de o coloana sonora cu peste 80 de instrumente si de ajutorul dirijorului Tim Simonec, Giacchino reuseste sa reflecte prin muzica diversitea lumii.

zootropolis stills

„Intr-o lume atat de variata precum cea din Zootropolis, aveam nevoie de cineva care sa poata introduce in coloana sonora senzatia de exotic si puternic, dar care sa ofere in acelasi timp si o intimitate emotionala”, spune regizorul Byron Howard. „Noi spunem povesti prin imagini, Michael spune povesti prin muzica. Zootropolis este un film cu o mare incarcatura emotionala, care persista de-a lungul intregii povesti, iar Michael a fost alegerea perfecta pentru a aduce muzica in aceasta extraordinara lume a animalelor.”

Regizorul Rich Moore spune ca „Zootropolis este o metropola infloritoare locuita de animale de pe intreg globul, iar muzica lui Michael a reusit sa capteze un minunat spirit international care se imbina perfect cu efectele vizuale. Sunt foarte entuziasmat de faptul ca publicul va putea experimenta aceasta noua lume incredibila pe care am creat-o impreuna”.

Zootopia disney animals

Dupa cum spune si compozitorul, coloana sonora este foarte difersificata din punct de vedere instrumental. „Sunt arome ale muzicii mondiale presarate peste tot, dar in esenta, coloana sonora urmeaza emotionanta poveste a lui Hopps si a lui Nick.”

Experienta lui Giacchino este remarcabila, el fiind recunoscut pentru unele dintre cele mai populare si aclamate proiecte cinematografice din istoria recenta, incluzand filmele „Inside Out”, „The Incredibles” si „Ratatouille”, precum si „Jurassic World,” „Mission Impossible: Ghost Protocol” si „The Dawn of the Planet of the Apes.” Coloana sonora pe care a compus-o pentru filmul Disney•Pixar „Up”, i-a adus acestuia un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu BAFTA si doua premii Grammy.

Filmul „Zootropolis” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 4 martie 2016, fiind distribuit in format 3D, atat in varianta subtitrata, cat si in cea dublata.

Trailerul aniamatia ‘Zootopia’ (subtitrat):

 

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.