Noutati din lumea filmului, Stiri

Trei scurtmetraje semnate Daniel Sandu: premiera in cinematografe

Trei Scurtmetraje cu CAI PUTERE  in trei cinematografe

ICON production va lansa joi 2 aprilie, in trei cinematografe din capitala, proiectul inedit “Trei scurtmetraje cu CAI PUTERE in regia lui Daniel Sandu”. In cadrul programului vor fi proiectate productiile realizate de tanarul regizor Daniel Sandu: “Numaratoarea manuala”, “Vocea a doua”, “Cai Putere”.

Filmele vor rula in prima parte a lunii aprilie la Cinema Elvire Popescu ( 2 si 4 Aprilie, ora 18:30), Cinema Muzeul Taranului (7-9 Aprilie, ora 18:00), Cinemateca Union (3 si 9 Aprilie, ora 19:30).Premiera va avea loc pe 2 Aprilie la Cinema Elvire Popescu in prezenta echipelor celor trei scurtmetraje dar si a publicului.

  • “Numaratoarea manuala” (2011, productie Parada Film) spune povestea lui Mircea, un angajat cu vechime la compania nationala a autostrazilor si drumurilor nationale, care incearca sa-l angajeze pe nepotul sau George, un tanar somer cu facultate, la aceeasi companie. Munca lor consta in a numara masinile care trec pe soselele patriei in vederea unor statistici solicitate de Uniunea Europeana. Insa cei doi au pareri diferite despre munca pe care o presteaza iar prietenia lor se transforma in conflict.Scurtmetrajul a fost prezent in numeroase festivaluri prestigioase din Sarajevo, Cambridge, Montpellier, Leuven si a castigat Premiul Juriului la Festivalul International de Film de la Leiden.Din distributie fac parte actorii Alexandru Georgescu, Catalin Stelian, Marcelo Cobzariu, Iulian Darlau.
  • Vocea a doua” (2013, productie Hi Film) o are in centrul povestii pe Gabi, o asistenta sociala la o casa de copii, care se trezeste prinsa in propriile prejudecati atunci cand o mama de etnie roma vine sa-si ia copiii acasa de Craciun.Filmul, care a castigat in 2013 Premiul Special la Festivalul International de Film Anonimul, ii are in distributie pe Medeea Marinescu, Victoria Dicu, Doru Catanescu, Adi Simionescu, Emanuel Barok.
  • “Cai putere” (2014, productie ICON production) are loc in fiecare toamna cand Mihai, cu ajutorul prietenilor isi urca motocicleta in apartamentul sau de la etajul zece pentru a o proteja pe perioada iernii. Anul acesta, insa, Mihai descopera cat de fragile sunt prieteniile.
    Adrian Titieni, Costel Cascaval, Lucian Ifrim, Marian Popescu, Catalin Stelian, Mihaela Sirbu, Tora Vasilescu, Do Tan Phong sunt cei care pot fi vazuti pe marele ecran in “Cai putere”.Filmul, produs de Velvet Moraru, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la Cottbus si premiul pentru Cel mai bun film in competitia nationala la Timishort iar in martie a obtinut premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de comedie la Comedy Short Film Festival la Plaza Romania, in Bucuresti. In aprilie va participa in competitia oficiala la festivalul INDIELisboa in Lisabona, Portugalia.

Daniel Sandu a absolvit Universitatea MEDIA – Facultatea de Cinematografie, Sectia – regie film, clasa regizor Andrei Blaier. In prezent lucreaza la debutul sau in lungmetraj “Un pas in urma serafimilor”, produs de Ada Solomon.

Trei program

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.