Festivaluri de film, Stiri

Ziua a patra la Festivalul International de Film Bucuresti

Biff-Poster-red-002ZIUA A PATRA – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

Vineri seară, la Cinema Studio, a fost aplaudat, în cadrul competiției, lungmetrajul Filth, în regia lui Jon S. Baird, cu un James MacAvoy într-o formă de zile mari.

La ora 21, publicul s-a înghesuit pentru La danza de la realidad, primul film regizat de veteranul Alejandro Jodorowsky după o pauză de 23 de ani (biletele pentru acest film au fost epuizate încă din a doua zi a festivalului). Proiecția a avut loc în prezența protagonistului Brontis Jodorowski, fiul regizorului, și a fost urmată de o sesiune extinsă de întrebări și răspunsuri.

Astăzi, de la ora 11.00, la Cinema Studio, continuă competiția cu cel de-al treilea film,  Uriașul cel egoist / The Selfish Giant, mai puțin o adaptare după Oscar Wilde și mai mult o fabulă socială lirică și brutală, care pășește hotărât pe cărarea bătătorită pe vremuri de Ken Loach sau Alan Clarke și urmată, mai recent, de Lynne Ramsay sau Andrea Arnold. Tot în competiție, de la ora 17:00 și, respectiv, 19:00, vor rula filmul american Upstream Color, un manifest filmic inclasabil, și filmul german O pisică ciudată/ The Strange Little Cat, un exercițiu de stil la limita observaționalului, lansat la Berlin în 2013. Tot la Studio, dar în afara competiției, vor fi difuzate clasicul Magnolia (ora 13:00, proiecție In memoriam Philip Seymour Hoffman) și Detectivul orb / The Blind Detective, de Johnnie To, combinație improbabilă de „serial thriller” și „slapstick comedy”.

4

În paralel, la NCRR, de la ora 15, programul începe cu proiecția specială a filmului Rătăcire, în regia lui Alexandru Tatos – filmul este difuzat în prezența actorului Dan Nuțu, laureatul din acest an la Premiului de Excelență al București IFF. După film, va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri. Tot din seria programelor paralele, la Institutul Cervantes, în secțiunea Focus: Chile, de la ora 20:00 va fi difuzat, în premieră în România și în prezența regizorului Fernando Guzonni, filmul Carne de câine / Carne de perro.

Ratacire

 

Seara se încheie în forță la Club Control, cu proiecția extraordinară a documentarului The Stone Roses: Made of Stone, realizat de regizorul Shane Meadows în 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte excepționale de la Heaton Park. Proiecția va fi urmată de un party cât se poate de„british”.

wpid-Photo-6-Jun-2013-1445

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Pirmăriei Municipiului București și al Uniununii Cineaștilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

321

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.