Festivaluri de film, Stiri

Ziua a doua la Festivalul International de Film Bucuresti

 

Biff-Poster-redZIUA A DOUA LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM BUCUREȘTI

Miercuri seară, 26 martie, la Cinema Studio, a avut loc Gala de deschidere a celei de-a zecea ediții a Festivalului Internațional de Film București.

Printre personalitățile prezente în sală s-au numărat: Diego Brasioli, ambasadorul Italiei, María Eliana Cuevas Bernales, ambasadoarea Chile, Călin Popescu Tăriceanu, Ramona Bădescu, Vlad Ivanov, Rodica Lazăr, Silviu Stavilă, Ada Condeescu, Șerban Pavlu, Iulia Verdeș, Irina Săulescu, Vali Hotea, Adrian Silișteanu, Andreea Vălean, Ana Agopian, Mihai Bauman.

În deschiderea Festivalului Internațional de Film București a rulat, în avanpremieră în România, producția italiană La grande bellezza, distinsă cu Oscar pentru film străin în 2014.

Competiția Bucharest IFF începe astăzi în forță cu Short Term 12 (regia Destin Cretton), care este povestea pe cât de tristă, pe atât de luminoasă  (și inspirată din tinerețea regizorului)  a unui grup de voluntari dintr-un azil pentru copii cu probleme psihice din California. Filmul a fost distins cu Premiul pentru Cea mai bună actriță (Brie Larson), Premiul Juriului Ecumenic și Premiul Juriului Tânăr – Locarno 2013. Filmul va fi proiectat, începând cu ora 19.00, la Cinema Studio.

Short Term 12 7

Tot la Cinema Studio, de la ora 17.00, în cadrul secțiunii Panorama, va fi proiectat provocatorul film al lui François Ozon, Jeune et jolie (Franța, 2013), povestea unei june de familie bună care decide, hodoronc-tronc, să se prostitueze. Jeune & jolie a fost lansat la Cannes în 2013 și nominalizat la Cesar – categoria „Tânără speranță” – pentru performanța complet lipsită de inhibiții a debutantei Marine Vacth.

Film still from Jeune et Jolie

Alan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney), considerat comedia verii în Anglia, va rula de la ora 21.00 la Cinema Studio. Steve Coogan (proaspăt premiat cu BAFTA pentru scenariul Philomenei) se întoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC în anii ’90, într-o primă și decisivă aventură pe marele ecran. Cinic, suprarealist și satiric până la sânge, Alan Partridge: Alpha Papa a făcut furori la festivalurile de la New York, Chicago și Rotterdam. Proiecție unică, în exclusivitate în România. A-ha!

The Alan Partridge Movie

De la ora 20.00, la Institutul Cervantes va fi proiectat debutul în regie al lui Sebastian Sepúlveda, Las niñas Quispe (2013), film premiat la Veneția în cadrul secțiunii paralele Settimana internazionale della critica.

las_ninas_quispe_the_quispe_girls_5

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control și Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.

321

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Pirmăriei Municipiului București și al Uniununii Cineaștilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail