Festivaluri de film, Stiri

Ziua a cincea la Festivalul International de Film Bucuresti

Biff-Poster-red-003ZIUA A CINCEA – FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FILM BUCUREȘTI

Duminică, 29 martie, competiția Bucharest IFF începe de la ora 11.00, la Cinema Studio, cu In Bloom (regia Nana Ekvtimishvili, Simon Groß), un coming-of-age georgian filmat de Oleg Mutu și comparat de critici (pe bună dreptate) cu producțiile de vază ale Noului Val Românesc. Patru premii la Sarajevo 2013, inclusiv pentru Cel mai bun film.

De la ora 13.00, tot la Cinema Studio va rula, in memoriam Peter O’Toole, epicul Lawrence of Arabia (1962, regia David Lean), cîștigător a șapte premii Oscar (nu și rol principal masculin!). Filmul va fi proiectat în versiune integrală, restaurată digital.

Competiția continuă de la ora 17.00, la Cinema Studio, cu Violet (regia Bas Devos), un eseu ultra-saturat coloristic/emoțional, pe cât de minimalist, pe atât de stilizat. Marele Premiu al Juriului Internațional – secțiunea Generation 14plus, Berlin 2014.

În paralel, la NCRR, în cadrul secțiunii necompetitive Focus: Chile va avea loc cea de-a doua proiecție a debutului în regie al lui Sebastian Sepúlveda, Las niñas Quispe (2013), premiat la Veneția în cadrul secțiunii paralele Settimana internazionale della critica.

las_ninas_quispe-2

De la ora 19.00, unul dintre cele mai așteptate filme din competiția acestui festival va rula la Cinema Studio: O zi din viața lui Nick Cave / 20.000 Days on Earth (regizat de Iain Forsyth și Jane Pollard și co-scris de Cave), probabil „docu-fiction-ul” eveniment al anului (și nu numai pentru fani), dublu premiat la Sundance 2014 (pentru regie și montaj) și prezentat la București în premieră absolută, într-o proiecție unică, a doua din Europa după cea din februarie, de la Berlin. Proiecția va fi urmată, de la ora 22.00, de un party intitulat sugestiv The Bad Seeds, care va avea loc în clubul festivalului, Control.

20000daysonearth-3

 The Strange Little Cat / O pisică ciudată (regia Ramon Zürcher) și Upstream Color (regia Shane Carruth), alte două filme din competiție, vor fi reluate de la ora 19.00, respectiv 21.00, la Noul Cinematograf al Regizorului RomânBorgman, cea mai plăcută surpriză din competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2013, va fi proiectat în cadrul secțiunii Panorama, de la ora 21.00, la Cinema Studio.

De la ora 20.00, la Institutul Cervantes, va rula în prezența regizorului Sebastian Lelio Gloria (2013), premiat la Berlin pentru interpretarea formidabilei Paulina Garcia.

gloria_ver3_xlg

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc în perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control și Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber. Vă așteptăm.

321

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Român, al Pirmăriei Municipiului București și al Uniununii Cineaștilor din România, sub Înaltul Patronaj al Alteței sale Regale Principele Radu al României.

 

 

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail