Lansari filme, Stiri

Un film ca o poveste de basm -‘Alice in tara Oglinzilor’

Afis Alice in Tara Oglinzilor„Alice In Tara Oglinzilor”, o ecranizare de zile mare, un efort de productie supraomenesc

Noua ecranizare Disney „Alice Through The Looking Glass / Alice In Tara Oglinzilor” a presupus nu numai lungi ore de filmare, ci si inventivitate din partea echipei de productie si recurgerea la cateva decoruri incarcate de istorie, dar si la efecte speciale deloc usor de realizat.

Filmul „Alice Through The Looking Glass / Alice In Tara Oglinzilor” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 27 mai 2016, in format 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos, varianta subtitrata.

In noul film Disney „Alice In Tara Oglinzilor”, Alice (Mia Wasikowska) se reintoarce in lumea bizara din Underland si calatoreste inapoi in timp pentru a-l salva pe Palarierul Nebun (Johnny Depp). In scena intra si Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) si Mirana (Anne Hathaway), dar si un personaj cu totul deosebit Timpul insusi (Sacha Baron Cohen), jumatate om, jumatate ceas.

Decoruri ample

Regizorul James Bobin a ales sa filmeze mare parte din cele 12 scene practice ale filmului in studiourile Shepperton, in apropierea Londrei. Aici, cel mai mare decor a fost cel pentru orasul Witzend, de aproape 74 de metri pe 100 si la care au lucrat peste 35.000 de oameni timp de 16 saptamani. Decorul a inclus 13 cladiri, printre care un magazin de palarii, o ceasornicarie, un magazin de dulciuri, cateva case si un castel. Si casa Palarierului Nebun a fost ridicata tot aici, avand doua etaje si forma bizara de palarie.

Alice (Mia Wasikowska) returns to the whimsical world of Underland to help the Hatter (Johnny Depp) in Disney's ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS, an all-new adventure featuring the unforgettable characters from Lewis Carroll's beloved stories.

Pentru efectele speciale au fost folosite 21 de ecrane albastre, totalizand peste 28 de kilometri. Una dintre cele mai spectaculoase incaperi este Camera Marelui Ceas al Tuturor Timpurilor, care masoara 30 pe 40 de metri.

De-a lungul filmarilor au fost folositi peste 1.000 de figuranti, care au fost, pe rand, invitati la petrecere, oraseni sau muncitori in docuri. Fiecare figurant a trecut, zilnic, pe la machiaj si costume, pentru ca producatorii au vrut sa reconstituie cat mai fidel atmosfera bizara din Underland.

Arhitectura din Underland

Filmarile exterioare ale vilei Ascot au avut loc la Conacul Ditchley din Oxfordshire, o vila cu un bogat trecut, construita in 1722 si care a gazduit, de-a lungul anilor, multi politicieni de renume, printre care si Winston Churchill.
Cadrele cu exteriorul casei copilariei lui Alice au fost luate pe strada Fournier din estul Londrei, unde multe dintre imobile au fost construite la inceputul secolului al XVIII-lea si sunt exemple clasice de arhitectura georgiana timpurie.

alice-through-the-looking-glass-mia-wasikowska-image

Interioarele casei din Kingsleigh sunt, de fapt, incaperile unei cladiri istorice datand din 1700 si care este situata pe strada Craven din Londra, unde a locuit chiar Benjamin Franklin timp de 16 ani.

Efecte speciale pe mare

Nava lui Alice, numita The Wonder (Minunea), a prins viata cu ajutorul ambarcatiunii Earl of Pembroke (Contele de Pembroke) andocata la Gloucestershire. Dar, pentru a o imagine cat mai reala a aventurii pe mare, echipa de productie a construit o replica a puntii la studiourile Longcross. Nava a fost de asa natura proiectata incat se inclina cu 45 de grade in orice directie in numai patru secunde. Insa, pentru a opera sistemul greu de suspensii, cele 12 rezervoare si turbinele a fost nevoie de prezenta a 32 de oameni. In plus, furtuna de pe mare a presupus folosirea a 900.000 de litri de apa.

Nu va ganditi insa ca s-a facut risipa! Din contra! Intreaga echipa de productie a donat resturile de materiale nefolosite, de la lemne, pana la prosoape si haine, dar si peste 20 de tone de mancare.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail