Festivaluri de film, Stiri

Festivalul International de Film Ploiesti aniverseaza anul acesta a cincea editie

PIFF 2016
Festivalul International de Film Ploiesti aniverseaza anul acesta cea de-a 5-a editie

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 16-19 iunie, la Cinema City din AFI Palace Ploiesti si va aduce pentru cele patru zile de festival scurtmetraje (multe in premiera nationala si internationala) si doua lungmetraje, selectate din peste 700 de inscrieri.

Ploiesti International Film Festival are trei sectiuni. Acestea sunt:

  • Competitia Internationala de Scurtmetraje: titluri alese din 11 tari diferite pentru cele patru genuri ale competitiei – fantasy, thriller, horror si science-fiction.
  • Filme din afara competitiei: 10 premiere romanesti, 1 premiera internationala si 1 premiera mondiala. Castigatorul va primi Trofeul PIFF 2016 (1.000 euro), in baza jurizarii se va acorda si Premiul publicului (in valoare de 500 euro).
  • Evenimente conexe: concerte cu artisti locali, masterclass-uri, intalniri cu regizorii veniti din toata lumea, proiectii si evenimente speciale.

Official-Competition-2016

In deschiderea si in incheierea festivalului, vor rula, in premiera, doua lungmetraje de gen. Filmele care sunt selectionate in afara competitiei vor fi impartite in patru programe speciale, in functie de genurile carora le apartin:

→ Comedie neagra: Dark Comedy Night

→ Povesti de dragoste neobisnuite: Lovestory Special

→ Filme experimentale: Experimental

→ Subiecte legate de razboi si revolutie: War Zone; sectiune noua.

Programul oficial PIFF 2016 va fi disponibil in curand pe site-ul festivalului: www.ploiestifilmfestival.ro

Dupa proiectia filmelor din cadrul PIFF 2016 se vor organiza sesiuni de Q&A, unde spectatorii vor putea interactiona cu realizatorii filmelor vazute si vor putea afla detalii despre productia lor.

film-submitted

Emilian Floares, Director al Festivalului International de Film Ploiesti declara:

„Ne bucuram ca PIFF a ajuns la cea de-a cincea editie si ca este foarte bine primit de cinefili. Am dat start inscrierilor de filme in noiembrie anul trecut si am incheiat in martie anul acesta. Comisia de selectie a cautat cele mai bune scurtmetraje dintre cele 708 inscrise. Nu ne-a fost deloc usor, dar am ales 15 filme care cu siguranta le vor oferi spectatorilor o experienta completa si complexa, din punct de vedere emotional. In procesul de selectie am tinut cont in primul rand de originalitatea povestilor, de conceptia regizorala si de interpretare.

PIFF 2016 isi asteapta cei peste 3.000 de vizitatori, in perioada 16-19 iunie.Festivalul este organizat de Helen Film si Parcfilm, in parteneriat cu AFI Palace Ploiesti, Cut & Play Media si Fundatia Comunitara Prahova, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Biletele se vor putea achizitiona de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploiesti, dar si de pe site-ul cinemacity.ro. Pretul unui bilet intreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail