Festivaluri de film, Stiri

TROFEUL BUCUREŞTI IFF 2013 MERGE ÎN SPANIA

best-iff-1nIeri, 21 aprilie, s-a încheiat Festivalul Internațional de Film București.

Blancanieves, în regia spaniolului Pablo Berger, a câştigat trofeul Bucureşti IFF 2013 pentru Cel mai bun film.

Juriul și-a motivat decizia spunând că premiul e oferit „pentru reușita combinare dintre un omagiu plin de imaginație adus cinematografului mut și o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

  • Blancanieves, în regia spaniolului Pablo Berger, a câştigat trofeul Bucureşti IFF 2013 pentru Cel mai bun film. Juriul și-a motivat decizia spunând că premiul e oferit „pentru reușita combinare dintre un omagiu plin de imaginație adus cinematografului mut și o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”.

blancanieves-2012

  • Premiul pentru regie i-a revenit lui Amir Manor pentru Epilogue, „un portret sfâșietor al unui amurg de viață plin de dezamăgiri și decepții”.

Epilogue

  • Cel mai bun scenariu a ajuns la Sightseers, al britanicului Ben Wheatley a câştigat premiul  „pentru modul sardonic și foarte original în care e privit un anumit aspect al mentalității britanice”.

Sightseers

  • Premiul Publicului a fost castigat de Love Building, reprezentand debutul în regie al Iuliei Rugină. A plecat acasă cu  și cu o mențiune specială acordată de juriul oficial, „pentru energia și entuziasmul echipei de tineri care au lucrat la el”.

Love Building

  • Premiul criticii a revenit coproducției franco-canadiene Wrong, în regia lui Quentin Dupieux, „cinema pur, în ciuda faptului că autorul său nu e un cineast de formare, ci un DJ cu viziune”.

Quentin Dupieux

Regizorii Elisabeta Bostan și Amos Gitai au primit premiile de excelenţă pentru contribuţia extraordinară adusă celei de-a şaptea arte.
Juriul Bucureşti IFF 2012 a fost format din Grazia Volpi, producătoarea filmului Cesare deve morire, Horia Lapteș, director de imagine, Dragan Marinkovic, organizatorul Festivalului de Film Documentar și de Scurtmetraj de la Belgrad, André Ceuterick, directorul Festivalului Filmului de Dragoste de la Mons și reputatul critic de film Dan Făinaru, preşedintele juriului.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail