Lansari filme, Stiri

The Vice: Vicele – din 22 februarie distribuit la cinema

Una dintre cele mai indraznete si asteptate productii ale acestui an, „Vice / Vicele”, in regia multi premiatului Adam McKay si lansata de Annapurna Pictures, este o poveste neconventionala despre evolutia fostului presedinte Dick Cheney de la intern in Congres la cel mai puternic om de pe planeta.

Filmul a strans numeroase nominalizari la Premiile Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol principal si cel mai bun scenariu original si are deja in palmares un Glob de Aur pentru cel mai bun actor in rol principal, castigat recent de Christian Bale.

„Vice / Vicele” este distribuit in Romania de Forum Film si va avea premiera pe 22 februarie 2019.

Avandu-l in rolul principalul pe versatilul Christian Bale – care practic devine personajul pe care il joaca – filmul ii mai are in distributie pe Steve Carell in rolul lui Donald Rumsfeld, Amy Adams, in rolul sotiei lui Cheney si Sam Rockwell ca George W. Bush.

Cu o durata de peste jumatate de secol, drumul lui Cheney din zona rurala din Wyoming pana la cel de presedinte de facto al Statelor Unite este, adesea, o calatorie plina de neprevazut, dar si de umor negru, dezvaluind culisele puterii institutionale, atat in SUA, cat si la nivel global. Datorita talentului enorm al lui McKay, dihotomia dintre Cheney, omul de familie, si Cheney, politicianul, este redata cu multa intelepciune, dar si cu indrazneala si intimitate. Cu ajutorul sotiei sale Lynne (Amy Adams) si mentorat de puternicul Donald Rumsfeld (Steve Carell), Cheney s-a insinuat la Washington inca din timpul administratiei Nixon, devenind seful de protocol al Casei Albe in timpul presedintiei lui Gerald Ford si, dupa cinci mandate in Congres, ministrul al apararii pentru George H.W. Bush.

In 2000 a parasit pozitia sa de CEO la Halliburton pentru a candida ca vice presedinte pentru George W. Bush (Sam Rockwell), stiind ca va exercita un mare control. Viclenia si manevrele politice derulate de Cheney au schimbat profund peisajul politic american, iar efectele sunt inca vizibile azi.

Bale a muncit enorm la internalizarea personajului, studiind in detaliul profilul si personalitatea lui Cheney in toate interviurile pe care le-a gasit. „Voia sa stie totul despre Cheney si sa absoarba toata informatia. A frecventat si un nutritionist pentru a se ingrasa intr-o maniera sanatoasa. A avut un trainer pentru dialect, altul pentru miscare. A facut tot ce-a putut sa se transforme in Dick Cheney. In ziua in care am inceput filmarile el era deja Dick Cheney”, afirma producatorul executiv Jeff Waxman.  Pentru a surprinde pe deplin esenta personajului, Bale si McKay au cazut de acord sa lase deoparte orice convingeri personale si sa il abordeze intr-o maniera cat mai obiectiva cu putinta.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.