Stiri

„The Hunger Games: Mockingjay Part 2”: lider de incasari in weekendul lansarii

Afis_Jocurile Foamei - Revolta Partea a doua IMAX„Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua” a inregistrat un record absolut de box office in Romania

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – partea a doua” – capitolul final din celebra serie „Jocurile foamei / The Hunger Games”, ecranizata dupa romanele cu acelasi nume scrise de Suzanne Collins – a debutat pe primul loc in box-office-ul romanesc, avand peste 77.000 de spectatori in primul weekend de la lansare si incasari de peste 424.000 de dolari americani, devenind astfel si filmul din franciza cu cel mai bun opening weekend din Romania. Mai mult, productia se situeaza pe locul cinci in topul anului in ceea ce priveste incasarile in weekendul de debut, urmand filmelor „Furios si iute 7”, „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, „Minionii” si „SPECTRE”, cel mai recent film din seria britanica „James Bond”.

Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea a doua / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 20 noiembrie 2015, fiind distribuit in format 3D si 4DX, iar din 27 noiembrie va fi disponibil si in format IMAX 3D.

Jocurile imaginatiei si ale tehnologiei inovatoare

Echipa de productie a filmului a ales locatii din Franta si Germania pentru a deveni spatiile potrivite de desfasurare a actiunii si de potentare a efectelor speciale. Cum este, spre exemplu, cladirea „L’espace Abraxas” din Paris, unde are loc una dintre cele mai coplesitoare secvente din film: cea in care personajele sunt „inundate” amenintator de un suvoi negru de mazga. „M-am gandit imediat ce tare o sa se arate scena asta la IMAX, unde o sa poti vedea de sus pana jos aceastra structura enorma”, marturiseste actorul Josh Hutcherson, care il interpreteaza pe Peeta in film.

Producatorii au anticipat entuziasmul de a vedea „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua” pe un ecran imens, care ii satisface la nivel de lumina, culoare, sunet chiar si pe cei mai pretentiosi dintre fani. „In acest capitol final, descoperi amplitudinea cu adevarat epica la care ajunge aventura lui Katniss odata intoarsa pe strazile Capitol-ului. Francis (Lawrence, regizorul, n.r.) a resuscitat scenele din Capitol intr-o asa maniera ca filmul devine o experienta incredibila la IMAX”, spune producatoarea Nina Jacobson. Cu alte cuvinte, depaseste orice asteptare emotionala, epica si vizuala, iar sala T IMAX de la Cinema City din AFI Palace Cotroceni este locul unde experienta cinematografica devine una cu adevarat impresionanta, dupa cum au recunoscut si cei care au luat parte la avanpremiera filmului.

Mai jos gasiti cateva impresii inregistrate imediat dupa vizionarea filmului in IMAX, de la Irina Margareta Nistor (critic de film), Maria Radu (cantareata), Alice Nastase-Buciuta (scriitoare), Andrei Aradits (actor), Mircea Zara (prezentator TV), Alin Galatescu (critic de moda), Daniel Nitoiu (prezentator TV) si Ionut Bunescu (blogger):

Impresii despre film:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail