Stiri, Televiziune

The Terror: premiera pe 29 martie la AMC Romania

Serialul The Terror incepe pe 29 martie la AMC Romania

Cronica primului episod disponibila aici

Inspirat de o poveste adevarata, „The Terror” se centreaza pe o periculoasa calatorie efectuata de Marina Regala Britanica intr-un teritoriu inca neexplorat. Echipajul vrea sa descopere Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord).

Pe o vreme chinuitoare, avand la dispozitie resurse limitate, din ce in ce mai putina speranta si temandu-se de necunoscut, echipajul este impins pana la limite. „The Terror” ilustreaza ce se poate intampla cu un grup de barbati inghetati, izolati si blocati la capatul Pamantului, care sunt disperati sa supravietuiasca si care nu se lupta doar cu elementele naturii, ci si intre ei. Serialul are 10 episoade si adapteaza cartea ononima din 2007, semnata de americanul Dan Simmons.

Volumul este axat pe celebra expeditie a Capitanului John Franklin (din 1845 – 1848, cand vasele HMS Erebus si HMS Terror au disparut in regiunea arctica).

Personajele serialului horror The Terror

 • CAPITANUL FRANCIS CROZIER: jucat de Jared Harris Francis Crozier este capitanul vasului HMS Terror si adjunctul comandantului expeditiei (Sir John Franklin).

Crozier este un marinar inegalabil si un irlandez care a ajuns sa detina o functie de varf in cadrul Marinei Regale a Majestatii Sale. Acesta trebuie sa isi accepte statutul secund in cadrul expeditiei, fara a se crampona de asta, chiar daca vede ca toate realizarile ii sunt ignorate si ca sfaturile lui pertinente sunt ignorate. Cand expeditia incepe sa mearga prost si are, in sfarsit, sansa de a dovedi ce poate, va putea oare sa isi infrunte demonii si sa isi salveze oamenii?

 • JARED HARRISIl il interpreteaza pe Capitanul Francis Crozier.
 • SIR JOHN FRANKLIN este jucat de Ciaran Hinds.

Sir John Franklin este capitanul vasului HMS Erebus si comandantul expeditiei, un lider cu experienta, al carui trecut ascunde ceva pacate facute in randurile Marinei Regale. Este un barbat pe care „toata lumea il place, dar pe care nimeni nu il respecta”. Franklin a vazut oameni murind la datorie, sub comanda lui, in timpul altei expeditii polare si – la finalul carierei sale – ar vrea sa se retraga in glorie, devenind cel care a descoperit, in sfarsit,

 • CIARAN HINDSI il interpreteaza pe Sir John Franklin

Ciaran Hinds si-a inceput cariera la Citizens Theatre din Glasgow, a fost membru al companiei teatrale de aici ani buni, a jucat pe scene din Belfast, Galway, Dublin, Londra si New York. A aparut recent in piesa „The Girl from the North Country”, a lui Conor McPherson, la teatrul Old Vic din Londra.

 • CAPITANUL JAMES FITZJAMES jucat de Tobias Menzies

Adjunctul de pe HMS Erebus, James Fitzjames este o tanara speranta a Marinei Regale Britanice. Desi nu mai navigat niciodata in regiunile polare, Sir John Franklin are incredere in el, in timp ce cu Francis Crozier nu se intelege deloc. Fitzjames il considera pe Crozier un betiv plictisitor, dar stie ca acesta vede dincolo de aparente si ii ghiceste adevarata fata

 • DOCTORUL HARRY GOODSIR Jucat de Paul Ready

Cel mai tanar dintre cei patru medici ai expeditiei, Harry Goodsir este un suflet bland, care se alatura grupului pentru a explora natura din zona arctica. Fiind deschis la minte si plin de empatie, este primul care isi da seama ca ceva supranatural e in joc la fata locului si vrea sa inteleaga fortele care conlucreaza pentru a-i distruge pe membrii expeditiei. In paralel, isi dubleaza eforturile de a intelege acest peisaj vast, ciudat, rece si pe locuitorii lui.

 • PAUL READY il interpreteaza pe Doctorul Harry Goodsir
 • CORNELIUS HICKEY este Jucat de Adam Nagaitis

Cornelius Hickey e marinar de pe HMS Terror si un tip care nu ar trebui deloc sa atraga atentia ofiterilor. Dar Hickey nu e deloc ceea ce pare. E un tip ambitios si smecher, care incearca sa se bage pe sub pielea oricui, pentru a urca pe scara sociala. Iar cand eforturile lui dau gres, Hickey incepe sa dispretuiasca autoritatea si devine un tip si mai periculos, care ameninta expeditia din interior, in timp ce colegii lui lupta cu forte exterioare mortale.

 • ADAM NAGAITIS Il interpreteaza pe Cornelius Hickey
 • LADY SILENCE este jucata de Nive Nielsen

Fiica unui saman de temut din zona arctica unde locuieste populatia Netsilik, „Lady Silence” (cum este poreclita de barbatii din expeditie) este, initial, o tanara a carei viata este destabilizata de aparitia in zona a doua nave pline de europeni, care strica echilibrul fragil de aici. Dar aceasta trebuie sa invete sa-si controleze rapid temerile si sa gaseasca o modalitate de a-si proteja poporul si pe unii dintre membrii expeditiei, de care se apropie si carora le devine prietena. Doar ea pare a detine cheia inversarii dezastrului supranatural care ameninta supravietuirea grupului de europeni.

 • NIVE NIELSEN o interpreteaza pe Lady Silence
 • THOMAS BLANKY este Jucat de Ian Hart

Specialistul in gheturi de pe HMS Terror, Thomas Blanky este prieten vechi al Capitanului Francis Crozier. A fost si el capitan, la randul lui, dar prefera lupta cu gheturile si rezolvarea puzzle-ului arctic in locul manevrelor sociale si a politicii care vin odata cu functia. Este un tip inteligent, o forta de neoprit, care refuza sa tremure in fata problemelor.

 • IAN HART il interpreteaza pe Thomas Blanky

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail