Lansari filme, Stiri

„T2 Trainspotting”: premiera pe marile ecrane din 24 februarie

Va amintiti trasnaile anti-eroilor scotieni din „Trainspotting”? Ei bine, povestea care revolutiona cinematografia britanica in anul 1996 revine pe marile ecrane in “T2 Trainspotting” – probabil cel mai asteptat sequel din ultimii 20 de ani.

Reunind celebrele personaje Renton, Spud, Sick Boy si Begbie, filmul ne prezinta ce le-a rezervat viata de cand nu s-au mai vazut. Reiese o saga socanta, ce ne poarta frenetic dinspre trecut spre prezent si inapoi, intr-o confruntare frontala cu realitatea.

“T2 Trainspotting” se lanseaza in Romania pe 24 februarie 2017.

Filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.

In 1996, filmul independent „Trainspotting”, realizat cu un buget de numai 2 milioane lire sterline, surprindea lumea intreaga, devenind un adevarat fenomen cultural. Atmosfera sumbra si, totodata, captivanta, umorul negru si personajele atipice – niste anti-eroi detestabili si memorabili, toate transpuneau cinefilii intr-o perspectiva pana atunci nemaivazuta.

Dupa ce Renton a fugit cu toata prada, 16.000 de lire sterline, lasand in urma doar partea lui Spud, amicul dependent de heroina, Begbie si Sick Boy il asteapta pe tradator la colt pentru a se razbuna. Ocazia apare doua decenii mai tarziu, cand bunii prieteni / asociati / dusmani de moarte se regasesc in orasul natal Edinburgh. Viata a trecut ca un tavalug peste ei si timpul nu i-a iertat. Spud se afla pe strazi, Begbie este in inchisoare, iar Sick Boy Simon se tine tot de prostii, dar la scara mai mica. Si totusi, multe au ramas neschimbate. Prietenie, tradare, ura, disperare, exaltare, durere, dor, frica, regret, invidie, furie, lacomie, auto-distrugere si joaca pe muchie de cutit cu moartea – toate naravurile si patimile tineretii le revin mai vii ca oricand. Reintalnirea le prilejuieste o incursiune prin tineretea pierduta si o introspectie dureroasa, dar necesara asupra propriei vieti. Totodata, vedem ce barbati au devenit baietii de odinioara.

Cinic si acid, „T2 Trainspotting” ne rezerva 117 minute de conflict cu viata, fara menajamente: disperare si speranta, iubire si rautate, victorii si deziluzii, drama si umor negru.

Distributia ii readuce in prim plan pe aceiasi Ewan McGregor (alias Mark Renton), Jonny Lee Miller (Simon Sick Boy), Robert Carlyle (Begbie) si Ewen Bremner (Spud Boyle).

In compozitia acestui film, regizorul Danny Boyle a combinat vechi si nou, autenticitate si inovatie. Scenariul, semnat de John Hodge, se bazeaza pe romanele “Porno” si “Trainspotting” ale lui Irvine Welsh.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail