Televiziune

Serialul politic Baron Noir, in premiera pe Focus Sat

Primul serial difuzat la Focus Sat TV în 12 iulie este Baron Noir, producție Canal+ Création Originale. Episoadele sunt programate lunea și joia, câte două începând de la 21:30. Serialul prezintă o poveste fascinantă despre lupta politică pentru putere prin orice mijloace și are în distribuție actori francezi de elită precum Niels Arestrup, Kad Merad și Anna Mouglalis.

Cum arată o ipotetică luptă de putere inspirată din realitatea politică franceză? Extrem de stilată chiar și atunci când opozanții nu se poartă cu mănuși. Politicianul Philippe Rickwaert (Kad Merad) urmărește să se răzbune pe fostul său amic, devenit între timp inamicul său politic, candidatul prezidențial de stânga Francis Laugier (Niels Arestrup).Acesta din urmă i-a compromis lui Philippe cariera politică pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Pas cu pas, Philippe începe să uneltească alături de Amélie Dorendeu (Anna Mouglalis) un plan extrem de laborios. Actorul Kad Merad, câștigător al unui premiu César, înfățișează un personaj care lasă impresia de sinceritate, dar se dovedește foarte înșelător, care are legătură cu persoane atât din cercurile cele mai înalte ale societății cât și din lumea subterană a infractorilor.

Serialul Baron Noir este o adevărată lecție de supraviețuire politică, într-o societate complexă plină de reguli clar stabilite.

Vizionare trailer:

—>>> Descriere episoade Baron Noir – sezonul 1

  • ep. 1 – Jupiter

Între două tururi de scrutin, primarul localității Dunkirk, Philippe Rickwaert, cel mai bun prieten și consilierul cadidatului socialist, Francis Laugier, află că va avea loc o investigație financiară în cadrul primăriei pe care o conduce, instituție pe care a folosit-o pentru a finanța campania.

  • ep. 2 – 1932

În timpul alegerilor, Rickwaert descoperă noua strategie a lui Laugier: el și-a trimis consilierul, pe Dorendeu, să comploteze pentru a reduce șansele unui alt candidat din extrema dreaptă.

  • ep. 3 – Solferino

În urma unor grave probleme de sănătate, prim-secretarul Partidului Socialist demisionează, decizie ce declanșază o luptă intensă pe succesiunea postului. Chiar dacă acest conflict este între Rickwaert și Laugier, Dorendeu se trezește în mijlocul furtunii.

  • ep. 4 – Albastru

În timp ce Laugier lansează o reformă în educație, Rickwaert decide să se folosească de o mișcare studențească pentru a îi pune bețe în roate. După părerea lui Rickwaert, a trage sforile din spatele unei demonstrații de tineri este drumul către inima politică a țării.

  • ep. 5 – Grenelle

Rickwaert face toate eforturile posibile pentru a atrage de partea lui liderii opoziției. Începe negocieri cu fostul președinte de extremă dreapta, pentru a susține mișcarea studențească și declanșază unde de șoc în lumea politică.

  • ep. 6 – Închiderea

Rickwaert face eforturi mari pentru a păstra poziția din Dunkirk și pare că se alătură din nou lui Laugier. Laugier susține Germania în detrimentul Uniunii Europene, în chestiunea sancțiunior pentru deficitul bugetar.

  • ep. 7 – Fortepiano

În timp ce poziția Franței pare bună în conflictul european, problema de la Dunkirk iese din nou la suprafață și îi obligă pe Laugier și Rickwaert și navigheze prin ape tulburi între diplomație și jocuri murdare.

  • ep. 8 – Iertare

După ce un document incriminator din cadrul procesului, ajunge pe mâinile presei, Rickwaert va risca orice pentru a-și salva cariera politică…

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.