Stiri, Televiziune

Serialul horror „Sleepy Hollow: Calaretul fara cap” ajunge la Filmcafe

„When I beheaded him, that man didn’t die. Because he was never a man at all. He is Death itself, Lieutenant. And somehow he has returned to Sleepy Hollow to finish what he started.”

Din 20 mai, incepand cu ora 22:00, la Filmcafe debuteaza serialul de mare succes marca Fox – „Sleepy Hollow/ Calaretul fara cap”.

Serialul de televiziune este considerat o readaptare moderna a unei scurte povestiri de Halloween, „The Legend of Sleepy Hollow”, scrisa de Washington Irving, anterior ecranizata in viziunea lui Tim Burton cu Christina Ricci si Johnny Depp in rolurile principale.

Serialul fantastic imbina temele ca vrajitoria, apocalipsa, blestemele si demonii, intr-un peisaj infricosator uneori, dar plin de aventuri, drama si sacrificii de fiecare data. Iar rasturnarile de situatie din fiecare episod, in care personajele sunt din ce in ce mai implicate in prevenirea sfarsitului lumii, sunt de-a dreptul naucitoare.

PREMISA:

In anul 1781, Ichabod Crane lupta sub ordinele generalului George Washington. A primit misiunea de a omora un soldat care se va remarca printr-un semn atipic pe mana si prin arma cu care ucide: un topor. Dupa ce il impusca si realizeaza ca nu il poate ucide, il decapiteaza, nu inainte de a fi ranit de cel care avea sa devina Calaretul fara Cap. La mai bine de 200 de ani, in prezentul zilelor noastre, Ichabod se ridica din mormantul unde a fost adormit, doar pentru a gasi o lume schimbata. Ajuns in grija unei politiste care are propriile secrete din trecut, curand descopera ca cel pe care trebuia sa il omoare in urma cu doua secole, era unul dintre cei Patru Calareti ai Apocalipsei- Moartea. Singurele indicii despre ce ar trebui sa faca sunt ascunse de sotia sa, prinsa in Purgatoriu si de partenerul mort al politistei Abby Mills.

fea-sleepy-hollow-hed-2013

ACTORII:

  • Ichabod Crane este interpretat de Tom Mison, actor cu origini engleze, cunoscut mai ales pentru cariera de teatru. In filme, aparitiile sale notabile sunt in miniseriile „Secret Diary of a Call Girl”, „Agatha Christie’s Poirot”, „Lost in Austen” sau „Parade’s End”.
  • Locotenent Abigail „Abbie” Mills este interpretata de Nicole Beharie, care s-a remarcat in „American Violet” (2008), drama „Shame” (2011) sau drama biografica „42” (2013).
  • Capitanul Frank Irving este interpretat de Orlando Jones. Printre cele mai importante roluri se numara „MADtv”,  Liberty Heights” (1999), „Magnolia” (1999), „From Dusk till Dawn 3: The Hangman’s Daughter” (2003), „Evolution” (2001), „Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant”,  „The Time Machine” (2002)
  • Katrina Crane este jucata de Katia Winter. Publicul o cunoaste ca Nadia din „Dexter”.

pilot

In cadrul unei vizionari organizate de Filmcafe, am avut ocazia sa vad episodul pilot, in cadrul unei sali de cinema la Cinema City. Asta nu inainte ca invitatii sa fie intampinati cu preparate personalizate.

Primirea a fost facuta de un Ichabod autohton, care nu se ferea sa faca poze: fie mimand fericirea, fie groaza, fie neincrederea. Felicitari! Domnul a insistat ca inainte de proiectie sa faca o introducere a ceea ce urmeaza sa urmarim, dar nu a putut fi dat afara, fara escorta de la paza, tipand din toti rarunchii ca sfarsitul este aproape si ca el este singura speranta pentru a opri apocalipsa care a ajuns in Sleepy Hollow. Ceea ce inseamna ca va deveni curand o molima care va cuceri intreaga lume in curand.

CLIP PREZENTARE:

Vizionare galerie eveniment:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.