Festivaluri de film, Stiri

Secrete de stat, filme de Oscar și o dezbatere pe tema papalității, la CINEPOLITICA

După o gală de deschidere într-o sală plină, la Cinema Studio din capitală, cu premiera peliculei „Frumoasa adormită”, de Marco Bellocchio, Festivalul Internaţional de Film CINEPOLITICA continuă cu primele titluri din competiție și programele speciale. Marți seara, actorul Victor Rebengiuc a introdus ediția de anul acesta a festivalului și a prezentat juriul competiției, care va avea de ales, pentru Trofeul Cinepolitica, între opt filme.
afis_2_cinepolitica_40107300
Joi, 4 aprilie, la Cinema Elvira Popescu se va vorbi despre rolul papalității în societatea contemporană și despre alegerea noului Papă. Dezbaterea, la care vor participa Michel Kubler, fostul redactor șef pe probleme religioase al publicaţiei „La Croix”, și Adrian Niculescu, profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA),va avea loc după proiecția documentarului „Martor al speranţei: Viaţa lui Karol Wojtyla, Papa Ioan Paul al II-lea”, în regia lui Judith Dwan Hallet, programată la ora 19:00.
002
Competiția continuă joi, 4 aprilie, cu alte două titluri de neratat: povestea uluitoare a unui tânăr născut și crescut într-un lagăr de prizonieri politici din Coreea de Nord, care a reușit să fugă la 23 de ani, din „Lagărul 14: Zonă de control total” / „Camp 14: Total Control Zone”, în regia lui Marc Wiese (Cinema Studio, 18:00), și ancheta unui procuror care investighează dispariția unei formațiuni paramilitare care acționa în Croaţia, Bosnia şi Kosovo din „Calea izbăvirii” / „Redemption Street”, de Miroslav Terzić (Cinema Studio, 20:00).
Camp 14 Total Control Zone”
Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internațional de Film CINEPOLITICA este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este sprijinit de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).Programul complet poate fi consultat aici.Biletele s-au pus în vânzare la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu – fiecare cinematograf vinde tichete doar pentru proiecțiile sale – la prețul de 10 lei. La Cinema Studio, pentru elevi și studenți, tariful este 7 lei.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail