Lansari filme, Stiri

Sacro Gra: premiera in cinematografe din 20 februarie

Sacro GRA_Afis_02“GRA-ul, acest rau de trafic in miscare perpetua si oamenii care locuiesc aici formeaza o realitate care trebuie sa fie vazuta si luata in considerare. Contradictiile sale sunt uimitoare: un preot Franciscan in picioare pe banda de urgenta face fotografii cu cerul; turme de oi pasc la doar cativa metri de autoturismele care zboara cu 120 km pe ora, lumi in miscare se intersecteaza, complet inconstiente unele de altele”

Sacro GRA ajunge in cinematografele din Romania din 20 februarie, distribuit de Clorofilm

Sacro GRA” documentar este castigator al premiilor Leul de Aur si Leoncino d’Oro Agiscuola la Festivalul International de Film de la Venetia 2013, al premiului Silver Giraldillo pentru Cel mai bun film la Sevilia si Premiului Golden Ciak pentru Cel mai bun Sunet la Premiile Golden Ciak. De asemenea, a fost nominalizat pentru Cel mai bun documentar la Premiile European Film 2014.

Dupa o serie de documentare de succes, regizorul Gianfranco Rosi s-a decis asupra unei noi povesti fascinante despre tara sa. El a hoinarit si a filmat mai mult de doi ani dintr-o dubita pe soseaua de centura din jurul Romei – Grande Raccordo Anulare sau GRA, ca sa descopere lumile invizibile din aceasta zona in continuu freamat. Personaje alunecoase si aparitii trecatoare ies la iveala din aceasta zona intortocheata.

„In timpul zilei, GRA este doar un sistem de transport, dar, pe timp de noapte, o lume de o complexitate intensa erupe si devine penetrabila doar la apus si in zori. Lumina zilei, supraincarcata cu informatii, restabileste o realitate neinduplecata, rigida. Apoi, in lumina serii, caracteristicile GRA-ului se domolesc si dimensiunile personajelor devin evidente.” declara regizorul Gianfranco Rosi.

Iata cateva dintre aprecierile presei internationale:

  • “Gianfranco Rosi (Below Sea Level, El Sicaro: Room 164) aduce umor si sensibilitate in filmarile sale cu locuitori ciudati care traiesc si muncesc in jurul soselei Grande Raccordo Anulare, centura uriasa a Romei.” The Hollywood Reporter
  • “O privire introspectiva amuzanta asupra vietii din Roma.” Empire
  • “Sacro GRA este un fel de documentar real, relaxat, cu observatii frumoase care se face foarte rar acum.” Times (UK)
  • “Povestile filmului au o putere colectiva misterioasa de netagaduit.” Time Out

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.