Noutati din lumea filmului, Stiri

„Ralph rupe netu’ ” sau cum a fost creata planeta infinita a internetului

Noul film de animatie al studiourilor Disney, „Ralph rupe netu’ ”, este o aventura in lumea necunoscuta si nelimitata a internetului, pe care echipa de productie a pus-o la punct cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, de-a lungul a numeroase ore de documentare si de teste.

Povestea lui Ralph este o continuare a filmului de succes din 2012 „Ralph strica tot” si reprezinta o noua etapa plina de provocari in relatia de prietenie a celor doi protagonisti – Ralph (vocea lui John C. Reilly) si Vanellope (vocea lui Sarah Silverman).
Filmul „Ralph rupe netu’ ” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 4 ianuarie 2019.

Noul film este regizat de Rich Moore si Phil Johnston si produs de Clark Spencer, dupa un scenariu semnat de Johnston si Pamela Ribon.

De data aceasta, echipa de productie a decis ca e momentul sa mute actiunea in vasta lume a internetului, un univers mirific, plin de posibilitati, de necunoscut, de aventuri.Designerii de productie au pornit de la premisa ca trebuie sa recreeze atmosfera originala din primul film, iar la asta sa adauge noul loc, cu noul sau limbaj si noua paleta de culori.

Am pornit de la ideea unui oras infinit, fara limite, unde se construiesc in permanenta locuri noi. Insa pentru noi internetul a devenit mai mult de atat, a devenit o adevarata planeta, cu nenumarate straturi, site-uri vechi la baza, iar pe masura ce te indrepti spre centru, site-uri din ce in ce mai noi si mai moderne. Si pentru ca internetul e conectat cu cabluri, toate cladirile din lumea noastra trebuiau sa fie conectate la fel”, spune designerul de productie Cory Loftis.
Pentru a crea universul nelimitat al cladirilor enorme pe sub care isi duc viata netatenii, designerii s-au inspirat din viata metropolelor ca Manhattan, Shanghai si Dubai.

Internetul nu ar fi complet fara sutele de site-uri, asa ca artistii implicati in productie au cautat o cale sa le faca recognoscibile. „Am studiat multe site-uri, ce fel de grafica folosesc, ce stiluri, ce fel de publicitate. Fiecare site unde aterizeaza personajele este inspirat din realitate”, explica Matthias Lechner, art director.

„Am decis de la bun inceput ca vom crea site-uri special pentru film, cum sunt BuzzzTube sau motorul de cautare KnowsMore. Insa am vrut ca ele sa fie familiare, asa ca am incorporat si site-uri ca eBay, care joaca un rol important in poveste, mai ales ca Ralph si Vanellope de acolo vor sa cumpere piesa lipsa din jocul Sugar Rush”, spune regizorul Rich Moore.

Pentru o nota de autenticitate au fost folosite si detalii de pe site-uri ca Amazon, Instagram si Snapchat.

O provocare pentru echipa de productie a fost sa creeze un site pentru Yesss, un trend-setter, care avea nevoie de propriul loc de desfasurare online. Designerii s-au inspirat din show-uri de moda, galerii de arta si concerte populare si asa au creat BuzzzTube, un loc unde toate tendintele se regasesc.

Iar pentru a da viata jocului Slaughter Race, jocul video al lui Shank, o lume apocaliptica, periculoasa si populata de gameri, un loc fara reguli, a fost nevoie de o abordare speciala a luminilor si culorilor.

Cat despre dark web, se pare ca adresa este o fundatura cu aer inchis, unde diversi netateni vand de toate si unde e de gasit si Double Dan, o creatura scarboasa cu doua capete. „Imaginile sumbre din dark net, suprapuse peste explozia de culori si lumini din internet, dau o nota speciala filmului, scotand in evidenta mai bine personajele”, spune directorul de imagine Brian Leach.

Filmul „Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2 / Ralph rupe netu’: Ralph strica tot 2” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera in cinematografe pe 4 ianuarie 2019, in format 3D, in varianta subtitrata si dublata.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail