Festivaluri de film, Stiri

Premiere la Dracula Film Festival si program special pentru copii

PREMIERE, INVITATI SPECIALI SI FILME PENTRU COPII LA DRACULA FILM FESTIVAL

Programul celei de-a treia editii a Dracula Film Festival, care va avea loc in perioada 7 – 11 octombrie la Brasov, este unul extrem de ofertant: filme in premiera nationala, o retrospectiva in memoriam Wes Craven, un master class sustinut de compozitorul Simon Boswell si filme fantasy pentru cei mici in sectiunea Copiii Fantastici.

  • Cel mai socant si amuzant film al acestei editii se numeste Bunny the Killer Thing (R. Joonas Makkonen, 2015) si este o comedie neagra plina de blestematii, care sfideaza cu elan limitele bunului simt si ale credibilitatii. Bunny the Killer Thing a castigat premiul pentru Cel mai bun film la Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival si va rula in prezenta regizorului Joonas Makkonen, in premiera nationala, la DFF.
  • The Witch (R. Robert Eggers, 2015), un film inspirat de folclorul american despre vrajitoarele din Salem, este o revizitare radicala si extrem de eficienta, admirata deopotriva de fanii genului si de criticii de film. Pentru The Witch Robert Eggers a castigat premiul de regie la Sundance 2015.
  • O alta premiera, in afara competitiei, este si The Visit (R. M. Night Shyamalan, 2015), care ne spune povestea terifianta a doi frati trimisi la ferma izolata a bunicilor din Pennsylvania. Odata ce copiii descopera ca bunicii lor sunt implicati in ceva profund tulburator, realizeaza ca sansele de a se intoarce acasa scad dramatic.

witch6

In sectiunea Masters of Horror sunt programate 3 filme in memoriam Wes Craven

  •  Shocker (SUA, 1989)
  • Oamenii de sub scara/ The People Under the Stairs (SUA, 1991)
  • Zbor de noapte/ Red Eye (SUA, 2005)

landscape-1440989898-wes-craven

Simon Boswell, compozitor britanic de muzica de film, nominalizat la premiile BAFTA, este unul dintre invitatii speciali ai festivalului si va sustine un master class vineri 9 octombrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria, care va fi urmat de la ora 20.00 de proiectia filmului super cult si psihedelic Santa Sangre, regizat de genialul Alejandro Jodorowski, a carui coloana sonora este compusa de Boswell. Dupa proiectie va avea loc o sesiune de Q & A cu Simon Boswell.

In cadrul sectiunii Copiii Fantastici vor rula sambata si duminica, productii ale studiourilor Walt Disney:

  • Cei sase supereroi/ Big Hero 6 (SUA, 2014)
  •  Cenusareasa/ Cinderella (SUA, 2015)

disney_cinderella_2015_character_posters_by_nickelbackloverxoxox-d88lauy

In deschiderea festivalului, miercuri, 7 octombrie, va fi proiectata in avanpremiera nationala animatia lui Genndy Tartakovsky Hotel Transilvania 2/ Hotel Transylvania 2 (SUA, 2015), care va fi reluata duminica, 11 octombrie, ora 11.00, la Cinema One, in prezenta unora dintre cei au realizat dublajul in limba romana: actorii Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Anca Sigartau, Tamara Roman, Gabriel Costin, Cristi Neacsu, precum si scriitorul si jurnalistul Marius Chivu.

Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival va avea loc intre 7 si 11 octombrie, in Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Dracula Film Festival este un festival competitional – in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc (DFF este singurul festival din Romania de acest gen care are o competitie de scurtmetraj).

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail