Lansari filme, Stiri

„O ora de liniste”: din 16 octombrie in cinematografe

O ORA DE LINISTE - POSTER OFICIALIn data de 16 octombrie 2015 va avea loc in cinematografele din Romania premiera filmului de comedie O ora de liniste, in regia lui Patrice Leconte, cu Christian Clavier (Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?) in rolul principal.

Foarte pasionat de jazz, Michel gaseste un album rar pe care viseaza sa-l asculte in liniste in sufragerie.

Dar intreaga lume pare sa conspire impotriva lui: sotia se apuca sa-i depene ultimele sale revelatii, fiul se intoarce pe neasteptate, unul din prieteni ii bate la usa, toate astea in timp ce mama il tot suna pe mobil. Ca sa nu mai punem la socoteala ca este si „Ziua Vecinilor” azi! Manipulator, mincinos, Michel vrea liniste cu orice pret. Dar oare mai este posibil azi sa ai ora ta de liniste?

Christian Clavier il descrie pe Michel, personajul pe care il interpreteaza: „E un barbat caruia nu-i pasa de nimeni, fie ca e vorba de sotie, de fiu, de vecin, de prieteni, de angajatii din casa, de ceea ce se petrece in propria casa. Este tipul de om pe care-l intalnim des azi, centrul atentiei personale, pentru care plateste destul de scump, pentru ca intr-o buna zi viata lui s-a facut tandari. Simbolizeaza omul societatii in care traim. Apartine unei anumite clase sociale, dar este mai ales un mare egoist. „

Scenariul, adaptarea si dialogurile sunt facute de Florin Zeller, dupa piesa lui de teatru „O ora de liniste”.

„Cadrul este acelasi, desigur, dar ceea ce in piesa de teatru era doar sugerat a fost mult dezvoltat in film. Anumite personaje, cum este cel al fiului, interpretat de Sebastien Castro, au fost schimbate mult, ca si cele din familia de filipinezi, a muncitorului portughez, a menajerei, a vecinilor care iau parte la sarbatoare… Apoi, in loc sa se petreaca in sufragerie, filmul se deruleaza intr-un apartament cu camere, holuri, palier, scari, lift… adica un teren de joc extraordinar pentru un regizor. Nu mai suntem pe scena, la teatru. „, a declarat Patrice Leconte.

Filmul este distribuit de Independenta Film.

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail