Lansari filme, Stiri

Jurassic Park reimaginat in Dino Parc din Rasnov: redescopera universul Spielberg

Lumea imaginata de Steven Spielberg in filmele Jurassic Park tocmai a devenit realitate!

La invitatia Ro Image, distribuitorul oficial al filmului „Jurassic World„, la sfarsitul saptamanii trecute, am luat parte la un eveniment cu tematica, si am urmarit in aer liber filmul, inconjurata de reproducerile unor dinozauri, in Dino Parc Rasnov.

Un parc la deschiderea caruia s-au inghesuit sute de persoane, dornice sa admire cele mai noi exponate din domeniul paleontologiei. Tiranosaurus Rex (raspunde prezent si in film), este atractia principala (22.4 metri lungime), insa putini stiu faptul ca o ruda apropiata cu acesta, a trait chiar pe plaiurile mioritice, iar la Hateg i s-a gasit si o parte din schelet (expusa publicului). Sunt ingramaditi 45 de dinozauri confectionati din fibra de sticla, reprodusi la scala naturala de 1:1.

Parcul mai adaposteste un vulcan in miniatura, o terasa care poate simula cutremurul, casute in arbori, locuri de joaca, locuri de agrement si catarare, tiroliene, ateliere pentru distractie si sporturi extreme, sala de conferinte, un muzeu, un restaurant, magazin de suveniruri, dar si cinematograful deja amintit, toate avand in comun tema reptilelor. Aici pot fi urmarite filme sau documentare cu specificul parcului.

Suprafata de vizitat este nu foarte mare, dar suficienta cat sa te introduca in vremuri preistorice, fiecare exponat fiind insotit de panouri de documentare cu date despre acestea, afland informatii despre locul si modul cum au trait.

„Suntem fericiti sa deschidem cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei, un proiect inedit care va sprijini puternic turismul din zona Brasov-Rasnov. Este un proiect ambitios, dezvoltat in numai un an, care isi propune sa devina o atractie atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, mai ales ca isi pot petrece timpul in aer liber inconjurati de dinozauri atestati stiintific si colorati natural. Dinozaurii au fost construiti in Romania, cu sprijin tehnic si stiintific din partea unei echipe care conduce un parc similar in Germania.”, a declarat Adrian Apostu, managerul de proiect.

Parcul este deschis vizitatorilor in fiecare zi, in intervalul 09.30 – 20.00. Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani intrarea este gratuita.

 

 *Remarca personala: sa va imbracati bine seara pentru ca foarte multe insecte, deloc prietenoase, va vor da tarcoale. Si este pacat sa nu va bucurati asa cum trebuie de calitatea proiectiilor.
Galerie imagini via Revista@FiLM:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail