Festivaluri de film, Stiri

A inceput a doua editie Bucharest Film Awards

A inceput editia a II-a a Bucharest Film Awards

A doua editie a festivalului international de film independent a debutat joi cu Industry Talk, intalnirea profesionistilor independenti din industria cinematografica. Discutia a fost moderata de criticul si educatorul de film, Ileana Birsan, si a avut-o ca invitat special pe regizoarea Iulia Rugina, care a vorbit despre ultimul sau proiect de documentar “Disco BTT“ si despre productia de film independent si documentar din Romania.

S-au alaturat intalnirii si cineastii straini, prezenti in festival cu filme in competitie sau proiectii speciale, Stefana Brancastle, Laurence Blyth, Simon Daniels, Robert Haufrecht, Lana MacIver, Dimitris Georgiev, Teodora Mladenova si Otwin Biernat.

Prima zi a festivalului a continuat cu Masterclass-ul de muzica de film tinut de Simon Daniels. Compozitorul britanic recunoscut in industria internationala si premiat cu American Gold Star Award a vorbit pasionatilor de film despre culisele productiei unei coloane sonore si despre metodele personale de a mentine inspiratia pe parcursul procesului creativ.

Bucurestenii s-au bucurat de lungmetrajul Point Of View, in prezenta regizorului Otwin Biernat, la The Institute, si de Subterranean Love: Ileana & Paul, proiectat la Hub44 in cadrul calupului de scurtmetraje din competitie, cu participarea autorului Robert Haufrecht, profesor la School of Visual Arts din New York. Seara s-a incheiat la barul Unteatru in sunetul jazzy-pop al concertului Lanei MacIver.

Filmele independente din competitie concureaza pentru 10 sectiuni de premii: lungmetraj, mediu-metraj, scurtmetraj, film studentesc, film experimental, animatie, documentar, webshort, music video si trailer.
Proiectiile din selectia oficiala si evenimentele Bucharest Film Awards continua vineri si sambata la Unteatru, The Institute, Centru si Copper’s Pub.

Laurence Blyth, directorul de imagine cu experienta bogata in film si televiziune si productii premiate BAFTA, sustine MasterClass-ul de imagine de film, vineri, de la 17:00, la Unteatru.

Regizoarea Stefana Brancastle, la baza actrita cu aparitii in Sweeney Todd si The Da Vinci Code, ii va ajuta pe participanti sa descopere ce anume face o poveste sa functioneze in cadrul Masterclass-ului de regie si storytelling pe care il va sustine sambata, de la ora 15:00, la Unteatru.

Cei doi vor fi prezenti, alaturi de compozitorul Simon Daniels, la proiectia speciala a productiei lor, The Mechanism Of Suspended Time, sambata, la Unteatru de la 19:00. Comedia romantica premiata la Los Angeles si Barcelona spune povestea a doi indragostiti predestinati, intamplarile misterioase care-i aduc impreuna si un ceas de buzunar neobisnuit, fiind in intregime produsa prin metode cinematografice fara efecte speciale computerizate.

Doua Lozuri, comedia independenta a lui Paul Negoescu, se vede vineri la Unteatru, de la ora 17:00, in proiectie speciala accesibilizata pentru persoanele cu deficiente de vedere, facilitata cu sprijinul Fundatiei Cartea Calatoare, si cu participarea actorului Dorian Boguta la Q&A-ul de dupa.

Imagini pentru doua lozuri

La The Institute, vineri de la 7pm, absolventii facultatilor de film vin sa-si prezinte productiile studentesti. Printre ele se afla si Narcis & Fifi, scurtmetrajul care-i aduce impreuna pe Macanache si Maia Morgenstern. Regizorul Serban Racoviteanu va fi prezent pentru o sesiune de Q&A.

Regizorul Dimitris Georgiev si producatoarea Teodora Mladenovic vor fi prezenti la proiectia scurtmetrajului lor The Last Two Days si vor raspunde la intrebarile publicului vineri, de la ora 8pm, in cadrul calupului Indie Shorts la Unteatru.

Artista Lana MacIver va participa de asemenea la o sesiunea de Q&A la Centru, dupa proiectia de la ora 19:00 a celor doua filme ale sale Handle with Care si Yeah, Anything.
La aceeasi serie de scurtmetraje independente va fi prezent si co-producatorul filmului This Modern Man is Beat, Ron Carr.

Tot pe 13 octombrie, la Copper’s Pub, de la ora 22:00, spectatorii au intalnire cu regizoarea Marie Ullrich, prezenta la proiectia lungmetrajului sau, The Alley Cat.

verrechia films

verrechia films

In ultima zi a Bucharest Film Awards, cei mai mici dintre cinefili sunt asteptati la Unteatru de la ora 11:00, la proiectia dedicata copiilor, unde vor urmari 3 animatii premiate in festivaluri nationale si internationale, si scurtmetrajul romanesc Strung Love.

VR Cinema Corner va fi disponibil pentru cinefilii amatori de realitate virtuala pe toata durata festivalului de la ora 19:00 pana la ora 23:00 la Centru.

Britanicii de la Silvastrain vor inchide festivalul cu un concert Neo-Soul, Funk si Folk Infused Reggae la Unteatru, de la ora 22:00.

Accesul publicului la festival este gratuit.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.