Noutati din lumea filmului, Stiri

Incasari record pentru “Spectre” in Romania

SPECTRE are incasari record in Romania

Spectre”, cel de-al 24-lea film din celebra franciza britanica „James Bond”, cu Daniel Craig in rolul principal, este deja un succes de box office pe piata romaneasca. Pelicula, care a avut premiera in Romania in data de 5 noiembrie, a avut incasari totale de peste 5.000.000 lei.

La nivel international, “Spectre” s-a impus pe primul loc in topul incasarilor inca de la lansare, cu peste 70 de milioane de dolari in prima saptamana de box office in Statele Unite. Incasarile totale in prima luna au ajuns, in SUA, la aproape 177 de milioane de dolari si trendul se pastreaza ascendent.

Cu un buget estimat la peste 245 de milioane de dolari, ultimul film din seria „James Bond” a depasit orice record de clasament si in Mare Britanie, unde a avut, in prima luna, incasari de 129 de milioane de dolari. Cea mai spectaculoasa performanta de box office britanic este ca „Spectre” s-a impus drept filmul cu cele mai mari incasari la IMAX, cu 10 milioane de dolari, depasind „Avatar”, care detinea pana acum acest record.

download

In Franta, una dintre tarile europene cu cea mai buna frecventa la cinema, productia britanica s-a impus, dupa trei zile de la premiera, incasand aproape 15 milioane de dolari, depasind anteriorul film al francizei care a avut vanzari de 10 milioane de dolari in primele trei zile de la lansare.

Dar cea mai surprinzatoare evolutie a peliculei este pe piata asiatica, in China –a doua cea mai mare piata de film din lume – , unde „Spectre” a doborat record dupa record devenind filmul cu cele mai mari incasari in weekend-ul de lansare – 48 de milioane de dolari. In plus, dupa primele trei zile in cinematografele din China productia britanica a generat vanzari de box office aproape cat a strans precedentul film din franciza – „Skyfall” – in toata perioada cat a rulat pe piata asiatica (59 de milioane de dolari).

Estimarile arata ca „Spectre” ar trebui sa ajunga la incasari totale de box office, la nivel global, de peste 900 de milioane de dolari. „Skyfall” de exemplu a inchis sezonul in cinematografe cu 1,1 miliarde de dolari in total.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film Romania, fiind proiectat in format 2D si IMAX 2D.

Trailere:

 

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail