Lansari filme, Stiri

“Haiducii” si “Rapirea fecioarelor”: primele filme romanesti clasice lansate pe Blu Ray si DVD

In premiera absoluta in Romania, E-MEDIA lanseaza primele doua filme clasice romanesti in High Definition: Haiducii (1965) si Rapirea fecioarelor (1967) in regia lui Dinu Cocea.

Filmele se bucura de o distributie remarcabila: Ion Besoiu, Emanoil Petrut, Toma Caragiu, Amza Pellea, Marin Moraru, Draga Olteanu si multi altii. Este pentru prima data cand publicul pasionat de filmul clasic romanesc are ocazia sa vada aceste pelicule remasterizate, in format High Definition 1080p, pe suport BluRay .

Proiectul propus de E-MEDIA are in vedere redarea in format HD a mai multor pelicule de referinta, deja remasterizate sau care urmeaza sa fie remasterizate. Urmatorul titlu, ce va fi lansat catre sfarsitul acestui an, este “Pe aici nu se trece”, capodopera lui Doru Nastase, a carui pelicula se afla la acest moment in procesul de reetalonare a imaginii.

BD Haiducii -500x500 BD Rapirea Fecioarelor -500x500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intr-un interviu acordat de reputatul actor Ion Besoiu, protagonistul rolului Amza – rolul principal din filmul Haiducii, acesta rememoreaza momentele traite in timpul filmarilor din anul 1965. Besoiu isi aminteste cum s-a decis sa faca parte din distributia filmului Haiducii pentru ca ar fi urmat sa joace impreuna cu unul dintre cei mai buni prieteni ai sai: Amza Pellea (in rolul haiducului Sarbu). “Filmul Haiducii ramane un film lipit de sufletul meu” spune Ion Besoiu.

Regizorul Dinu Cocea s-a nascut pe 22 septembrie 1929, in comuna Peris din judetul Ilfov. Dupa succesul mare la public cu seria de filme istorice “Haiducii” (1966), “Rapirea Fecioarelor” (1968), “Haiducii lui Saptecai” (1970), “Zestrea domnitei Ralu” (1970), “Stejar, extrema urgenta” (1973), “Ecaterina Teodoroiu” (1979), “Iancu Jianu, zapciul” (1980), “Iancu Jianu, haiducul” (1981), a cazut in dizgratia regimului comunist, regizorul fiind interzis, iar numele sau scos de pe genericele filmelor ce apareau in cinematografe ori la postul national de televiziune. In urma acestui conflict cu autoritatile comuniste, Dinu Cocea a plecat din tara in 1985, stabilindu-se la Paris.

Ban-BD-Haiducii-980x300

Ban-BD-Rapirea-980x300

Seria de filme in format BluRay sunt distribuite de E-MEDIA, marca a firmei E-Multimedia Distribution.

Misiunea companiei este de a aduce in prim plan personalitatile din lumea artistica romaneasca si internationala (cinematografica, muzicala, teatrala), precum si creatiile acestora, obiectivul nostru fiind promovarea valorilor autentice.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail