Noutati din lumea filmului, Stiri

Grand Cinema & More transmite exclusv trei spectacole de la Festivalul National de Teatru

FNT_12.10.2015

Grand Cinema & More va transmite in exclusivitate unele dintre cele mai asteptate spectacole din cea de-a 25 editie a Festivalului National de Teatru

Grand Cinema & More continua seria de evenimente culturale de exceptie si transmite in exclusivitate trei spectacole din cadrul Festivalului National de Teatru in cinci mari orase din tara, dar si in premiera, la nivel international prin intermediul institutelor culturale romane din Londra, Viena si Chisinau.

Cinematograful din Baneasa Shopping City este primul din Romania care a pus bazele unei colaborari cu Uniunea Teatrala din Romania – UNITER si Institutul Cultural Roman, oferind astfel, iubitorilor de teatru sansa de a viziona unele dintre cele mai importante productii ale Festivalului.

In perioada 23 octombrie – 1 noiembrie 2015, Grand Cinema & More in colaborare cu locatiile partenere din tara – Cityplex Constanta, Cityplex Brasov, Cinema Trivale Pitesti, D’Stars Timisoara – va aduce Festivalul National de Teatru mai aproape de public.
Suntem incantati sa transmitem in exclusivitate, in salile noastre de cinematograf, unele dintre cele mai asteptate spectacole ale Festivalului National de Teatru. Este foarte important pentru noi sa facilitam accesul unui numar cat mai mare de spectatori la cele mai importante evenimente culturale ale momentului si ne bucuram ca putem face acest lucru in premiera, chiar si la nivel international”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director in cadrul Baneasa Developments.

  • Seria de transmisiuni in direct va debuta pe 23 octombrie, la ora 20:00 cu difuzarea piesei Mein Kampf, productie a Teatrului National Cluj-Napoca, care va deschide Festivalul National de Teatru pe scena Teatrulului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti. Celebra piesa a lui George Tabori spune povestea lui Shlomo Herzl, un evreu batran vanzator de carti care gazduieste in azilul sau de noapte un tanar lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia Arte Frumoase. Tanarul, numit Hitler, este un personaj egocentric, insa pentru Shlomo, nu este decat un om obisnuit. In regia lui Alexandru Dabija si cu o scenografie semnata de Carmencita Brojboiu, „Mein Kampf” este o comedie de neratat care garanteaza hohote de ras.

MEIN-KAMPF-15-foto-Nicu-CherciuBUN

  • Transmisiunile continua vineri, 30 octombrie, ora 19.00 cu piesa de teatru Steaua fara nume de Mihail Sebastian. Pret de 2 ore si 30 de minute, spectatorii sunt invitati sa cunoasca povestea de dragoste dintre Mona si profesorul Miroiu, doua personaje care se intalnesc intamplator intr-o gara de provincie. Sub directia de scena a lui Victor Ioan Frunza si scenografia Adrianei Grand, aceasta comedie romantica se bucura de succes in randurile iubitorilor de teatru si nu numai.
  • steaua5BIZONI. Fabula urbana #2 dupa Pau Miro incheie seria de difuzari in direct a Festivalului National de Teatru. In seara de 1 noiembrie 2015, incepand cu ora 20:00, doritorii sunt invitati sa vizioneze, intr-o punere in scena moderna, istoria unei familii care dispare incet. Cu o distributie formata din actori tineri, regizorul Radu Afrim in colaborare cu scenograful Dragos Buhagiar, creeaza un spectacol emotionant pentru public, care va descoperi arta teatrala intr-o noua forma.

„Este una dintre cel mai importante intalniri de secol XXI din experienta mea de teatru. Am gasit aici foarte multa pasiune, generozitate si pretuire fata de fenomenul teatral si cred ca, impreuna, atat prin difuzarea spectacolelor de teatru in spatii neconventionale, cat si prin preluarea de catre ICR – Institutul Cultural Roman a trei dintre productiile valoroase ale stagiunii 2014 – 2015, aducem un serviciu important Teatrului in sine. Proiectul pe care l-am inceput anul trecut cu „Rinocerii” la Nationalul craiovean continua astazi, in premiera absoluta in tara noastra, capatand o dimensiune nationala si internationala”, a declarat Marina Constantinescu, director artistic si selectionerul Festivalului National de Teatru.

Biletele pentru transmisiunile in direct ale spectacolelor din cadrul Festivalului National de Teatru pot fi achizitionate online si la casele de bilete ale cinematografelor partenere. Detalii despre programul complet al difuzarilor de la Grand Cinema & More si locatiile partenere pot fi gasite pe www.grandentertainment.ro.
Grand Cinema & More este mai mult decat un simplu cinematograf. Pe langa filmele de calitate si tehnologia audio-video de ultima generatie, cinematograful din Baneasa Shopping City este primul din Romania care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, productii proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, facilitand accesul unui numar cat mai mare de spectatori din Bucuresti, provincie si din afara tarii la cele mai importante evenimente culturale.

Surse foto: www.clujcultural.ro, www.yorick.ro,

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail