Stiri, Televiziune

Filme de weekend la Film Cafe in luna noiembrie: recomandari

In luna noiembrie, prin difuzarea celor mai bune selectii de filme, blocul tematic al peliculelor de sambata seara de la Filmcafe propune productii cu multa actiune, aventura, mister, situatii limita cu efecte speciale deosebite, mult suspans, romantism si emotii pozitive.

Filmcafe aduce pe micile ecrane filme care au menirea de a va bucura si incanta.

  • 4 noiembrie, la ora 20:15 si 22:00: Formidabilul 1 (12) Hot Shots! (1991) (105′)

Pilotul Tropper Harley (Charlie Sheen) provine dintr-o familie de indieni. El revine in sanul familiei sale, incercand astfel sa se tina departe de tumultul si faptele de glorie ce i-au marcat viata de pana atunci. Dar planurile sale nu corespund cu cele ale superiorilor sai…

Este inrolat intr-o trupa de elita, numita Nevastuica Obosita, trupa trimisa intr-o misiune speciala impotriva lui Saddam Hussein. Scopul acestei actiuni este distrugerea uzinelor nucleare ale dictatorului arab.

Opus multelor productii cinematografice in care sunt proslavite valorile americane, Formidabilul parodiaza tot ce se poate parodia: celebrele filme de actiune sau dragoste (Rambo, Terminator, Atractie Fatala), cliseele cinematografice, clasa politica, laudatele trupe de elita americane, aviatia americana si chiar pe Saddam Hussein…

 

  • 11 noiembrie, la ora 22:00 Cronicile din Narnia: Calatorie pe mare cu Zori-de-Zi (16)

Lucy si Edmund Pevensie se intorc in Narnia impreuna cu verisorul lor, Eustace. De data aceasta, Peter si Susan nu vor mai intra in lumea magica a Narnie, pentru ca ei, dupa cum Aslan le-a spus, au crescut, dar vor putea sa-l gaseasca in lumea reala pe el, pe Aslan.

Cei trei, Lucy, Edmund si Eustace il vor intalni pe Printul Caspian intr-o calatorie dincolo de mare, la bordul navei regale, The Dawn Treader. In decursul drumului se intalnesc cu dragoni si alte personaje fantastice, dar si cu un grup de razboinici, pana la ajungerea lor la marginile lumii.

  • 18 noiembrie, la ora 22:00: Orasul Infernului (12)/ (Dante’s Peak) (1997) (130′)

Pierce Brosnan si Linda Hamilton sunt eroii principali ai filmului care va va trezi toate temerile.

Fara nici un avertisment, ziua devine noapte. Aerul ia foc, iar solul se transforma in teroare fierbinte. Filmul „erupe” de efecte speciale deosebite, situatii limita, romantism si personaje remarcabile. Este o experienta pe care nu o veti uita niciodata.

Vulcanologul Harry Dalton si primarul din Dante’s Peak, Rachel Wando, incearca sa-i convinga pe locuitorii orasului ca traiesc intr-un pericol permanent. Orasul, cu numai 8000 de locuitori, se afla la poalele unui vulcan urias care incepe sa se trezeasca la viata.

Din pacate insa, oamenii nu au urechi sa auda avertismentele expertului ajuns din intamplare in Dante’s Peak. Atat consiliul care se afla in negocieri cu un investitor important, cat si seful lui pun la indoiala informatiile stranse de Harry si refuza sa evacueze localitatea…

  • 25 noiembrie, la ora 22:00: Apollo 13 (12)/ (Apollo) (1995) (160′)

“Houston, avem o problema”, aceastea sunt cuvintele care au marcat zilele tensionate ale crizei misiunii Apollo 13.

Suspansul, frica, adrenalina la maximum din acele zile sunt surprinse in filmul regizorului Ron Howard, inspirat si purtand numele misiunii din 1970 care a tinut cu sufletul la gura o planeta intreaga.

Astronautul Jim Lovell, comandantul acestei misiuni, interpretat intr-un mod cu totul si cu totul exceptional, de catre Tom Hanks si pilotii modulelor Jack Swigert (Kevin Bacon) si Fred Haise (Bill Paxton) pornesc in cea de-a cincea misiune pe Luna, dupa ce comandantul initial se retrage. Totul merge conform planului pana la mijlocul misiunii cand unul dintre rezervoarele navei explodeaza, punand in pericol viata echipajului.

In timp ce curajosii astronauti trebuie sa aleaga intre a muri sufocati sau inghetati, Mattingly si comandantul de la sol (Ed Harris) incearca cu disperare sa recupereze echipajul, constienti fiind ca acestia ar putea sa moara in momentul in care intra in contact cu atmosfera Pamantului. In cele din urma, cei trei astronauti ajung cu bine acasa, binecunoscutul happy-end nu a spulberat suspansul unuia dintre cele mai bune filme din ultimii cinci ani.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail