Stiri, Televiziune

FilmBox deschide seria premierelor BBC cu ‘Sherlock’ si ‘Razboi si pace’

Productiile „Razboi si pace” si „Sherlock” ajung in premiera la FilmBox

„Razboi si Pace” si „Sherlock” sunt productiile BBC care deschid lista premierelor pe care FilmBox le-a pregatit abonatilor sai din Romania, toamna aceasta. Cele doua productii incep pe 3 septembrie la FilmBox Premium si, respectiv, FilmBox Extra HD.

  • War and Peace’/ ‘Razboi si pace’ (2016); miniserie 6 parti

In viziunea lui Andrew Davies (Pride and Prejudice, House of cards – 1990) si regia lui Tom Harper (Peaky Blinders), „Razboi si Pace” a fost cea mai asteptata premiera a anului 2016, de la producatorul BBC. Serialul reia linia actiunii din romanul lui Lev Tolstoi, dar surprinde prin finalul neasteptat, diferit de cel imaginat de scriitorul rus.

Productia – una dintre cele mai scumpe din istoria BBC, cu un buget de 10 milioane de lire – a fost nominalizata la premiile Emmy. Ea urmareste povestea a trei tineri care, desi traiau in vremuri de razboi, isi doreau sa descopere sensul profund al existentei. Pierre (Paul Dano) vrea sa construiasca o lume mai buna, Andrei (James Norton) isi propune sa „sape” dincolo de superficialitatea vietii, iar Natasha (Lili James) cauta dragostea adevarata. Gillian Anderson, care interpreteaza rolul Annei Pavlovna, un personaj diferit de cele cu care ne-a obisnuit pana acum

Miniseria, care se intinde pe parcursul a 6 episoade – insuficiente pentru cei care i-au prins gustul – a fost descrisa ca fiind „cel mai frumos lucru care s-a transmis vreodata la TV” (Daily Mail).

Primul episod din „Razboi si pace” incepe sambata, 3 septembrie, pe FilmBox Premium, de la ora 20:00.

Vizionare trailer:

  • Sherlock (2010-prezent); serial 3 sezoane a cate 3 episoade

Sezonul 1 al productiei BBC ‘Sherlock’ are peste 70 de premii internationale.

Contemporana si geniala sunt cuvintele cu care criticii descriu aceasta serie nominalizata la Globul de Aur. Inspirata din scrierile lui Arthur Conan Doyle, povestea acestui Sherlock modern se intinde pe parcursul a 3 episoade a cate 90 de minute fiecare. Benedict Cumberbatch, in rolul lui Sherlock si Martin Freeman, ca Dr. John Watson, lucreaza pentru a dezlega misterul unor crime in Londra zilelor noastre.

Benedict Cumberbatch, caruia rolul din Sherlock i-a adus premiul Emmy, a declarat despre productia BBC: ”Ce m-a atras inca de la inceput a fost scenariul incredibil. Exista peste 230 de ecranizari ale lui Sherlock, dar ideea de a-l face contemporan cu noi mi s-a parut geniala”. Sherlock este un personaj foarte interesant de jucat si este imposibil sa nu te indragostesti de el.

Alaturi de Cumberbatch, in „Sherlock” ne intalnim si cu Martin Freeman (The Hobbit), castigator al premiilor Bafta si Emmy pentru prestatia sa din serial, in rolul lui Dr. Watson. „Initial, o dramatizare moderna a lui „Sherlock” mi s-a parut o idee foarte proasta. Dar cand am ajuns la pagina 2 a scenariului, am fost convins ca este o capodopera. Scris exceptional, te captiveaza cu totul”, a declarat Freeman.

Serialul este cotat pe siteul rottentomatoes.com cu un punctaj de 100%.

Incepe pe 3 septembrie, la ora 22:00, pe FilmBox Extra HD.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.