Noutati din lumea filmului, Stiri

FilmBox aduce in grila de programe filme europene

Filmele europene tin capul de afis in grila de programe de la FilmBox Romania, in luna aprilie.

Cu titluri precum Bluebird (Pasare albastra) sau The Runway (Pista), FilmBox aduce in lumina reflectoarelor productii europene distinse cu premii internationale si iubite public.

  • Pasare albastra este o drama a intierii, ce spune povestea lui Merel, o fetita de 12 ani, care este nevoita sa se maturizeze rapid, atunci cand devine subiectul de gluma al colegilor sai, fara sa stie de ce si fara sa poata riposta. In rolul lui Merel o vedem pe tanara actrita Elske Rotteveel, considerata unul dintre tinerele talente ale Olandei. Laudata de critici pentru interpretarea ei, Elske Rotteveel chiar a marturisit ca regizorul, Mijke de Jong, o castigatoare a peste 14 premii internationale de film, a avut atat de multa incredere in ea, incat i-a interzis sa citeasca scenariul si i-a permis sa joace liber. Criticii au premiat filmul cu Ursul de Cristal, la Festivalul de Film de la Berlin, iar publicul l-a cotat cu un rating de 82% pe celebrul site Rotten Tomatoes. Pasare albastra va rula la FilmBox, pe 12 aprilie, de la ora 22:00.

Vizionare trailer:

  • Filmul Pista: inspirat chiar dintr-o poveste reala Ernesto, interpetat de Demian Bichir (Cei 8 odiosi) este un pilot al carui avion se prabuseste intr-un sat din Irlanda. Singura lui speranta este Paco, un baietel de 8 ani, care stie sa vorbeasca spaniola si ii va ajuta pe Ernesto sa castige simpatia localnicilor, care il vor ajuta sa se intoarca acasa. Descrisa de critici ca fiind o comedie „captivanta si plina de aventura”, Pista este filmul cu care Ian Power isi marcheaza debutul regizoral. Atat de mult a contat pentru el sa redea spiritul irlandez incat, pentru rolul lui Paco, a chemat la auditii peste 3000 de copii, inainte de a il alege de talentatul Jamie Kierans, de altfel la prima sa intalnire cu camerele de filmat. Cele 5 premii internationale si ratingul de 80% dat de expertii Rotten Tomatoes recomanda Pista ca fiind unul dintre cele mai bune filme europene ale ultimilor ani. El va rula pe FilmBox, pe 18 aprilie, de la 22:00.

Vizionare trailer:

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.