Festivaluri de film, Stiri

Festivalul Filminute a dat startul unei noi editii

Introducere, intriga si deznodamant la Filminute

A 10-a editie a Filminute, festivalul international de filme de un minut, se desfasoara pe durata lunii septembrie si ne ofera 25 de filme ultra-scurte, numai bune pentru o aniversare, provenite din 17 tari.

 A zecea editie aniversara a FILMINUTE, festivalul international de filme de un minut, a inceput saptamana aceasta cu o selectie a celor mai bune filme independente, ultra-scurte, din lume. Competitia din acest an aduce la un loc 25 de scurtmetraje, fiecare o poveste completa in sine, livrata in nici mai mult, nici mai putin de 1 minut: http://www.filminute.com

Prin intermediul retelelor sociale, Filminute a devenit unul dintre cele mai accesibile festivale de film din lume, atragand in fiecare an regizori din peste 65 de tari si un public din peste 125 de tari. Filminute 2015 reuneste 17 tari in selectie: Brazilia, Chile, Danemarca, Franta (5), Germania, India, Iran (2), Irlanda, Martinica, Norvegia, Polonia, Romania, Rusia, Spania, Marea Britanie (3), Uruguay si
Statele Unite (2).

Anul acesta, Romania este prezenta in competitie prin filmul REMATCH, de George Molesag, un semnal de alarma asupra violentei in familie si o intoarcere de situatie neasteptata.

rematch

Castigatorul Best Filminute de anul trecut, TUCK ME IN (regizor Ignacio F. Rodo, SPANIA 2014) a primit peste 5 milioane de vizionari. „Orice regizor ar fi incantat sa ajunga la un public atat de mare, nu numai cu un scurtmetraj, ci cu orice film”, spune John Ketchum, co-fondatorul festivalului si  presedintele juriului. Ketchum, alaturi de o echipa internationala, considera ca exista numeroase motive pentru care o parte din filmele din competitia de anul acesta ar putea atinge acelasi nivel de succes. „Traim intr-o perioada in care regizorii au acces la un public international, deschis la povesti care rezoneaza la nivel global. Dupa cum am vazut, regizorii care surprind aceasta oportunitate pot sa atinga un nivel fara precedent de succes la nivel international si sa ii dea un avant carierei prin intermediul filmelor de un minut.”

Filminute-e1345039133464

Profitand de editia aniversara din acest an, Filminute a invitat nume mari ale industriei pentru a face parte din juriu:

  • Producatoarea premiata cu Oscar si Presedinte al „Women in Film” Cathy Schulman se afla in fruntea listei.
  • I se alatura Secretarul General al FIPRESCI si renumitul critic de film Klaus Eder
  • Presedintele Executiv al Saatchi & Saatchi si scriitorul de succes Kevin Roberts.
  • Castigatorul primei editii Filminute, Anton Groves, LINE (Marea Britanie/ Romania 2006)
  • Castigatorul de anul trecut, Ignacio F. Rodo (Spania, 2014).

Premiul „BEST FILMINUTE” si cele 5 Mentiuni vor fi acordate de juriul FILMINUTE. Publicul este invitat sa vizioneze, sa impartaseasca cu prietenii, sa comenteze si sa le dea note tuturor celor 25 de filme, avand dreptul la un singur vot pentru filmul care considera ca merita Premiul Publicului.

Vezi si...

1 Comment

  1. Andrei at  -  Răspunde

    Violențele în famili sunt foarte multe, e bine că se abordează astfel de subiecte.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail