Festivaluri de film, Stiri

Ernest et Célestine, farmecul incontestabil al animației tradiționale în deschiderea Anim’est 2013

 anim'est 2013In perioada 4-13 octombrie, Anim`est isi asteapta spectatorii la Cinema Patria si Cinema Studio din Bucuresti cu filme alese pe spranceana de directorul festivalului Mihai Mitrica. Organizatorii promit o noua editie de succes, plina de animatii multipremiate, workshop-uri, concerte si bineinteles cele mai fresh petreceri. Anul acesta, pe langa proiectiile din sectiunea Minimest, cei mai mici spectatori sunt asteptati in numar cat mai mare si la filmul de deschidere, animatia franco-belgiana Ernest et Celestine

 Cel mai mare festival de film din București pune la cale cea de-a opta ediție!

 În perioada 4-13 octombrie, Anim’est își așteaptă spectatorii la Cinema Patria și Cinema Studio din București cu filme alese pe sprânceană de directorul festivalului Mihai Mitrică. Organizatorii promit o nouă ediție de succes, plină cu animații multipremiate, workshop-uri, concerte și bineînțeles cele mai fresh petreceri.

 Anim’est continuă să crească semnificativ în fiecare an. Cu toate astea, unele instituții publice românesti ne tratează cu o indiferență care uneori este ingrijorător de asemănătoare cu sabotajul. Astfel că în fiecare an bugetul nostru devine din ce în ce mai mic. Găurile bugetare de după festival sunt umplute cu eforturi uriașe, după aproape un an de la terminarea festivalului, chiar înainte de startul ediției următoare. Dar Anim’est se încăpățânează să supraviețuiască. Ba mai mult, să crească. Și să aducă din ce în ce mai mulți invitați, din ce în ce mai multe evenimente și filme din ce în ce mai bune și mai diverse. Cu fiecare an ne dezvoltăm platforma educațională iar după 5 ani de la primul workshop Anim’est, apar din ce în ce mai mulți animatori în a căror formare,  Anim’est-ul a avut un rol esențial.

Trofee-Animest

 Pe lângă filmele din secțiunea Minimest, cei mai mici spectatori sunt așteptați în număr cât mai mare și la filmul de deschidere, animația franco-belgiană Ernest et Célestine. Gala de deschidere a celei de-a opta ediții a festivalului va avea loc pe 4 octombrie la Cinema Patria, începând cu ora 19:00.

Ernest et Célestine a avut premiera anul trecut la Cannes, în competiția Quinzaine des Réalisateurs, unde a primit și o mențiune specială, dar cea mai importantă distincție a sa a fost premiul César pentru Cel mai bun film de animație în 2013. Printre festivalurile care l-au avut în selecție se numără și Toronto IFF, Hong Kong IFF sau Animafest Zagreb, unde a fost proiectat în deschidere.

Ernest et Célestine

Cunoscuți pentru Panique au village, regizorii Stéphane Aubier şi Vincent Patar împreună cu Benjamin Renner au lansat anul trecut animația bazată pe îndrăgita serie de cărți pentru copii  a scriitoarei Gabrielle Vincent, cu un scenariu semnat de scriitorul francez Daniel Pennac, scenariu care se pretează la multiple interpretări, pentru toate vârstele. Rezultatul e un film 2D care îi va unge pe suflet pe fanii animației old school cu un vizual fidel stilului ilustrațiilor seriei de cărți și cu personaje adorabile ce par desenate în acuarelă.

ernest_et_celestine_11

Célestine este o șoricică de la orfelinat, unde învață constant să se teamă de urși, inamicul numărul unu al speciei ei, dar ajunge să se împrietenească fix cu unul dintre ei, muzicianul Ernest – un uriaș blând cu vocea actorului Lambert Wilson (Martix Reloaded, Of Gods and Men). În epoca filmelor 3D, Anim’est propune o animație cu un farmec clasic, o poveste îndrăgită de cinefilii tineri, și savurată de spectatorii adulți care își vor aminti cu siguranță de desenele animate și cărțile ilustrate ale copilăriei.

Vizionare trailer:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=25IG2YefQXk&w=560&h=315

Mai multe detalii privind programul celei de-a opta ediții vor fi disponibile în curând.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail