Lansari filme, Stiri

Documentarul „Insula Lemurilor: Madagascar 3D”- proiectii in IMAX

island_of_lemurs_madagascar_xlgVedetele si copiii lor explica de ce documentarul anului – ,,Insula Lemurilor: Madagascar 3D”- trebuie vazut in IMAX

Reactiile ,,la cald” ale acestora pot fi urmarite intr-un video amuzant, filmat imediat dupa ce acestea au iesit din cinematograf

Artistii Oana Sirbu, Serban Copot, Radu Sirbu, omul de afaceri Ilaun Laufer si jurnalista Alice Nastase-Buciuta sunt doar cateva dintre vedetele care au vizionat, impreuna cu copiii lor, cel mai asteptat documentar educational al anului – ,,Insula Lemurilor: Madagascar 3D”- la T IMAX , Cinema City. Copiii si parintii lor deopotriva au fost fascinati de povestea putin cunoscuta a lemurilor si de cadrele in care jucausele animalute si-au ,,plimbat” coditele prin fata lor, datorita tehnologiei IMAX. Vedetele si copiii lor au calatorit pentru 40 de minute in inima junglei africane, pe singura insula unde traiesc lemurii in libertate in prezent, primate care au supravietuit erei dinozaurilor. Dublat in limba romana de actorii Gheorghe Visu, Alexandrina Halic si Maria Ploae, si cu o durata mai scurta decat alte productii pentru copii, filmul a fost usor de urmarit de cei mici. Copiii au fost captivati de jucausii lemuri, dar si de cel mai mare ecran de cinema din tara – T IMAX – cat un bloc de patru etaje.

Serban Copot, fost membru al trupei Animal X si autor de carti pentru copii: ,,M-a impresionat si mesajul care se afla in spatele acestui film, care indeamna catre conservarea naturii si protejarea speciilor pe cale de disparitie. Faptul ca e 3D te face sa fii acolo in actiune si sa privesti cu alti ochi tot ce se petrece”.

,,De multe ori, asa cum fac copii, si eu am intins mana ca sa mangai blanita unui lemur, extraordinar„, a recunoscut Alice Nastase-Buciuta, redactor-sef al revistei Tango.

Imaginea in format IMAX, care ,,crestea” la propriu, le-a creat spectatorilor impresia ca pot atinge fascinantele creaturi sau ca se pot prinde in dans cu lemurii, de altfel una dintre cele mai spectaculoase scene ale documentarului.

,,Pentru copii este foarte interesant, si Anastasia o sa il recomande si colegilor”, a declarat Radu Sirbu, fost component al trupei Ozon, care a vizionat filmul impreuna cu sotia si fiica sa. ,,Chiar mi se pare interesant pentru toata clasa, sa vina toti in gasca si sa vada filmul, pentru ca e foarte educativ pentru copii”, a adaugat si Ana, sotia sa.

Dincolo de calitatea excelenta a imaginii, ,,Insula Lemurilor: Madagscar 3D” a impresionat publicul prin povestea mai putin cunoscuta a animalutelor, considerate ,,surori” ale maimutelor. Lemurii ,,au naufragiat” in Madagascar, acum 60 de milioane de ani, pe vremea cand insula nu era populata de oameni. Au rezistat chiar si asteroidului care a dus la disparitia dinozaurilor, insa odata cu venirea localnicilor, numarul lor a fost decimat. De atunci, Insula Madagascar a devenit locul preferat al oamenilor de stiinta aflati in cautarea adorabilelelor animale.

,,Mi-a placut felul in care au fost filmati acesti lemuri din Madagascar, dintr-o familie de primate, care au supravietuit miraculos prin izolare. Alaturi de IMAX a fost o experienta extraordinara ca de obicei”, Dan Popi, managing director al casei de productie Cat Music. ,,Mie mi-a placut ca lemurii si-au facut o familie”, l-a completat si fiica sa.

Povestea, dublata de formatul IMAX si efectele 3D, creste potentialul educativ al filmului. Filmul ,,Insula Lemurilor: Madagascar” ruleaza pentru publicul larg din 28 noiembrie, doar la Cinema City, in sala T IMAX.Documentarul va putea fi vizionat zilnic, dupa cum urmeaza:

  •  3-4 decembrie – zilnic, la orele 12:40, 13:50 si 15:50
  •  5 decembrie – de la orele 12:30, 13:40 si 14:50
  •  6-7 decembrie- un singur show, de la 11:30
  •  8-11 decembrie- zilnic, la orele 12:30, 13:40 si 14:50

Pretul biletelor este cuprins intre 17.5 lei si 23.5 lei, cu 10-20% mai mic decat pretul altor productii. Copiii cu varste sub 10 ani beneficiaza de un pret special, indiferent de ora si ziua saptamanii: 17.5 lei.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.