Stiri, Televiziune

[DOCUMENTAR] „Toto si surorile lui” pe HBO Romania din 18 decembrie

TOTO SI SURORILE LUI„Toto si surorile lui”, noul documentar produs de HBO Europe si Strada Film, in coproductie cu Alexander Nanau Production si regizat de Alexander Nanau, va avea premiera la HBO pe 18 decembrie, de la ora 20:00.

Totonel (10 ani) si surorile lui, Andreea (14 ani) si Ana (17 ani), asteapta ca mama lor sa se intoarca de la inchisoare. Pe masura ce cresc, fiecare dintre ei invata cum sa supravietuiasca pe cont propriu, sperand ca mama lor se va intoarce si familia se va reuni (si vor trai departe de saracie, violenta si droguri).

O poveste universala despre legaturi de familie si noi inceputuri, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto si surorile lui este un documentar observational de lung metraj filmat vreme de 14 luni in cartierul Ferentari din Bucuresti.

Premiera internationala de la Festivalul de Film de la San Sebastian a fost urmata de numeroase selectii si premii in festivalurile de film renumite din toata lumea.

Filmul a castigat mai multe distincii:

  • Premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film. Dupa premiul de la Zurich, Toto si surorile lui a primit
  • Premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a 30-a editie a Festivalului de la Varsovia.
  • Premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar de lung metrajuriul Festivalului International de Film Documentar Jihlava
  • Premiul The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, precum si Honorary Mention de la juriul principal, in cadrul festivalului DOK Leipzig.
  • Premiul publicului, acordat n urma cu doar cateva zile, la Festival dei Popoli, festivalul de film documentar de la Florenta

„Toto si surorile lui” va avea premiera la HBO Romania joi, 18 decembrie, de la ora 20:00. Filmul va fi disponibil si pe HBO GO.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.