Noutati din lumea filmului, Stiri

Cinesoc sala ARCUB: proiectie „Starred Up”

CineSoc la Sala ARCUB: 

Starred Up, o drama intensa despre viata din penitenciare

Descopera lumea de dincolo de gratii intr-o noua editie CineSoc: miercuri, 20 mai, incepand cu ora 19.00, iubitorii de cinematografie de calitate sunt asteptati la Sala ARCUB din strada Batiste nr. 14. Filmul lunii mai este tulburatorul Starred Up (2013), o drama intensa si convingatoare despre viata din penitenciare.

Regizat de David Mackenzie, „Starred Up” prezinta situatia nefericita a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios si exploziv, care este mutat intr-o inchisoare pentru adulti din cauza comportamentului sau agresiv si violent. Odata ajuns in interiorul penitenciarului, Eric isi gaseste nasul in persoana tatalui sau instrainat, Neville (Ben Mendelsohn). Considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viata din inchisoare, Starred Up este brutal intr-un mod poetic, bucurand-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards).

starred-up-53e0f10473bcb

Proiectia din luna mai va fi completata de prezenta Iuliei Rugina, regizorul filmului „Love Building„. Momentan implicata in productia unui documentar despre cea de-a doua editie a proiectului Filme dupa gratii – proiectii in penitenciare, care are ca scop promovarea filmului romanesc in randul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect in inchisorile romanesti.

Iulia Rugina - regizor, invitat special CineSoc
CineSoc este un eveniment marca ARCUB, care transforma lunar sala de spectacole din Batiste 14 intr-o sala de proiectie cinematografica. Programul urmareste sa devina o alternativa la filmul de mall si, in acelasi timp, o completare a ofertei existente deja in salile independente din Centrul Bucurestiului. Selectia nu tine cont de varsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea in comun caracterul provocator al subiectelor abordate. Filmele sunt proiectate in versiune originala, cu subtitrare in romana.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14). Pretul unui bilet este de 10 lei. Detalii pe site-ul oficial.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.