Noutati din lumea filmului, Stiri

Cinema City continua expansiunea si anunta deschiderea a patru noi cinematografe in 2016

In 2015, Romania a devenit a treia cea mai mare piata din grupul Cineworld, dupa Regatul Unit si Polonia
Cinema City Romania continua extinderea si in 2016, planuind deschiderea a 4 noi multiplexuri

In 2015 Cinema City a inaugurat 5 noi multiplexuri, in Bucuresti si Constanta (fiecare cuprinzand si cate o sala 4DX), precum si la Deva, Drobeta-Turnu Severin si Suceava, investitia totala (realizata in cadrul parteneriatelor cu dezvoltatorii centrelor comerciale) ridicandu-se la aproximativ 27 de milioane de euro. Dupa acest an-record, compania planuieste alte patru lansari in 2016, in Bucuresti, Timisoara, Buzau si Piatra-Neamt.

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, numara 5 noi deschideri de cinematografe in 2015, in intreaga tara, consolidandu-si pozitia de lider de piata in Romania ca numar de cinematografe, numar de bilete vandute si inovatii in tehnologia din domeniu. In prezent, Cinema City detine 22 de cinematografe si 198 de sali in intreaga tara.

Cinema-City_Mega-Mall-Bucuresti

Mai mult, de-a lungul anului, Cinema City Romania si-a consolidat pozitia si in interiorul grupului din care face parte si a urcat pe locul al treilea in reteaua Cineworld, dupa Regatul Unit si Polonia, depasind Ungaria ca numar de cinematografe si sali, fiind urmata de Cehia, Israel, Bulgaria si Slovacia. Multiplexurile Cinema City Romania cuprind numai sali complet digitalizate, sunt dotate cu cea mai moderna tehnologie si se ridica la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii.

In 2016, Cinema City Romania ii asteapta pe toti iubitorii de film cu cele mai inovatoare si revolutionare tehnologii IMAX si 4DX, precum si cu cele mai noi, mai asteptate si mai variate productii cinematografice, precum: „Star Wars: Rogue One”, „Captain America: Civil War”, „Batman v Superman: Dawn of Justice”, „X-Men Apocalypse”, „Deadpool”, „The Hateful Eight”, „Alice Through The Looking Glass”, „The Jungle Book”, „Zootropolis” sau „Finding Dory”.

Un an al cresterilor

Investitiile Cinema City au contribuit la relansarea pietei de cinema din Romania, care a trecut prin momente dificile, dupa inchiderea multor cinematografe – majoritatea din reteaua de stat –, mai ales in orasele mai mici. La finalul lui 2007, cand Cinema City a deschis in Romania primele 2 multiplexuri (la Iasi, respectiv la Timisoara), conform rapoartelor CNC, Romania avea un cinematograf la 299.000 de locuitori si un ecran la 184.000 de locuitori. Astfel, din cele 72 de cinematografe (de sine statatoare sau tip multiplex) din tara, Cinema City detinea 2, iar din cele 117 sali (ecrane), 12 erau ale Cinema City.

Opt ani mai tarziu, raspunzand unei cresteri constante a pietei de film din Romania prin deschiderea anuala de noi cinema-uri, Cinema City a mai adaugat 20 de locatii, avand acum 22 de multiplexuri in Bucuresti si in tara, dominand peste jumatate din piata.

Cinema-City_Mega-Mall-Bucuresti (3)

 

“Daca ne gandim ca Romania – o tara cu 20 de milioane de locuitori in care se vindeau, in 2007, numai 2 milioane de bilete la cinema pe an – a ajuns la peste 11,110,000 de bilete in 2015, conform Cinemagia, credem ca romanii iubesc sa mearga la film, iar singurul lucru care lipsea in 2007 era infrastructura cinematografelor. Odata ce Cinema City a deschis salile, oamenii au venit in noile cinema-uri. Prin urmare, consideram ca in anii urmatori piata va continua sa creasca conform cu aceasta dezvoltare a cinematografelor. Incepand din 2007, noi am deschis 22 de cinematografe si am reusit sa aducem piata de cinema din Romania pe locul al doilea, din punct de vedere al numarului de cinema-uri si ecrane, in cadrul Cinema City International, si pe locul al treilea in grupul Cineworld din care facem parte. Ne-am tinut promisiunea facuta publicului din Romania, aceea de a-i oferi cea mai spectaculoasa experienta de cinema, si am adaugat doua sali 4DX in portofoliu, pe langa IMAX si salile digitale 3D si 2D pe care le detinem. 2015 a fost un an al cresterii si extinderii, iar 2016 va merge pe aceeasi linie de expansiune, pentru a aduce experienta unica de la Cinema City mai aproape de oameni”, a declarat Moshe (Mooky) Greidinger, CEO al Cineworld.

Cinema-City_Mega-Mall-Bucuresti (2)

Deschideri consecutive & prima sala 4DX din Romania

Una dintre lansarile cele mai importante ale anului trecut a fost cea din mai 2015, a multiplexului din centrul comercial Mega Mall din Bucuresti, cu 14 sali, dintre care una reprezinta prima sala 4DX din tara noastra, prevazuta cu 128 de locuri. Investitia totala s-a ridicat la 6,5 milioane de euro.

La final de iulie, Cinema City a lansat cel de-al 19-lea multiplex, la Constanta. Amenajat in urma unei investitii totale de 6,5 milioane de euro, acesta include de asemenea si o sala 4DX, a doua de acest fel din tara. Cinematograful de la City Park Mall din Constanta dispune de 10 sali, cu un numar total de 1687 de locuri.

Apoi, la sfarsitul lui septembrie, Cinema City a deschis multiplexul cu numarul 20, la Deva, consolidandu-si pozitia de lider de piata in Romania. Noul multiplex din Shopping City Deva dispune de 6 sali, complet digitalizate, care insumeaza 1087 de locuri. Investitia totala intr-un astfel de multiplex, se situeaza, in general, in jurul sumei de 4-5 milioane de euro.

A urmat, la final de octombrie, inaugurarea multiplexului cu numarul 21, la Drobeta-Turnu Severin. Cinematograful din Severin Shopping Center dispune de 6 sali (dintre care 5 sunt 3D, iar una este 2D), insumand un numar total de 939 de locuri.

Ultima lansare din an a avut loc la Suceava, unde Cinema City a deschis, in noiembrie, in Iulius Mall Suceava, multiplexul cu numarul 22 din lant, prevazut cu 8 sali (dintre care 6 sunt 3D, iar doua sunt 2D) si peste 1300 de locuri.

“Important, odata cu deschiderile de la Deva si Drobeta-Turnu Severin, este faptul ca am devenit numarul 3 in reteaua Cineworld ca numar de cinematografe, Ungaria trecand pe pozitia 4, iar datorita inaugurarii de la Suceava, 2015 a devenit un an record la capitolul inaugurari de noi cinematografe in istoria Cinema City Romania, aducand o crestere semnificativa pietei de film. Si planuim sa mentinem aceasta crestere si in 2016, prin noile multiplexuri pe care le vom adauga portofoliului nostru”, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager Cinema City Romania.

Cinema-City_Mega-Mall-Bucuresti_Sala 4DX

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail