Festivaluri de film, Stiri

Ce filme se vad la Audience Award Film Festival

AAFF_afis WEBFilmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto si Rotterdam la Audience Award Film Festival

Preferatele publicului din marile festivaluri internationale care confera premii pe baza voturilor date de spectatori, precum Sundance FF, Toronto FF, Berlin FF, Rotterdam FF vor fi prezentate in Bucuresti in cadrul Audience Award Film Festival.

Festivalul este programat in intervalul 10 si 12 iunie, pe perioada Street Delivery la:

  • cinema Elvira Popescu
  • in aer liber in curtea TIAB (Str. Verona nr. 17)

Vineri 10 iunie la ora 18:00, festivalul se va deschide la cinema Elvire Popesco cu filmul care a castigat premiul publicului la Berlin anul acesta, Junction 48.

De la ora 20 va rula la acelasi cinematograf castigatorul premiului publicului de la Rotterdam, filmul danez Land of Mine, iar la miezul noptii, dupa meciul Romania-Franta, va avea loc in curtea TIAB prima proiectie publica in Romania cu Zelig, super-comedia lui Woody Allen, introdusa de regizorul Nae Caranfil, ambasadorul primei editii a Audience Award Film Festival. Intrarea la aceasta proiectie va fi libera in limita locurilor disponibile.

->> Junction 48

Povestea care a emotionat puternic anul acesta publicul Festivalului International de la Berlin, Junction 48, urmareste relatia de dragoste dintre doi tineri cantareti de hip-hop, din Palestina, care folosesc muzica pentru a lupta atat impotriva opresiunii externe a societatii israeliene, cat si a represiunii din propria lor comunitate condusa de violenta. Filmul descrie o noua generatie de tineri arabi care, impotriva tuturor sanselor, cauta normalitatea prin intermediul muzicii si al iubirii. In rolul principal il regasim pe rapper-ul Tamer Nafar care s-a transpus pe sine in rolul tanarului Kareem. Cu Junction 48, regizorul si activistul pentru drepturile palestinienilor, Udi Aloni, a revenit in sectiunea Panorma a Berlinalei pentru a sasea oara. Filmul a obtinut si Best Narrative Feature in Festivalul de la Tribeca, in 2016. Filmul ruleaza in premiera si in exclusivitate in Romania in cadrul festivalului.

Junction 48_2

->> Land of Mine

Despre consecintele negative ale violentei si ale razboiului in evolutia relatiilor interumane vorbeste si Land of Mine/Under Sundet, in regia lui Martin Zandvliet, castigatorul premiilor Warsteiner Audience Award, Rotterdam 2016, Robert Awards 2016 si Audience Award, Gijon 2015. Desi pare aproape imposibil sa mai descoperi o perspectiva din care sa povestesti despre consecintele celui de-al doilea razboi mondial, regizorul danez a reusit sa gaseasca o abordare convingatoare, diferita si profunda a acestui teritoriu deja mult exploatat. Land of Mine, bazat pe fapte reale din istorie, dar prea putin cunoscute, redescopera trecutul si il expune cu o sinceritate viscerala. Filmul functioneaza atat ca un emotionant eseu anti-razboi, cat si ca un thriller captivant. Actorii din rolurile principale, Roland Møller si Louis Hofmann, au primit, in 2015, la Festivalul International de Film de la Tokyo, premiul pentru interpretare. In Romania, filmul este distribuit de InterCom Film.

Land of Mine_1

->> Room

Cinefilii vor avea ocazia sa vada in cadrul Audience Award Film Festival si filmul Room, care i-a adus talentatei Brie Larson premiul Oscar in 2015 pentru Cea mai buna actrita in rol principal. Regizorul Lenny Abrahamson a reusit sa ecranizeze romanul Emmei Donoghue intr-un mod care a cucerit inimile publicului din intreaga lume, obtinand nu mai putin de 6 premii ale publicului in festivaluri: People’s Choice Award la Toronto in 2015, Audience Award la Varsovia, New Orleans, Mill Valley, Hamptons si Aspen.

Room

Filmul James White, prezentat in premiera in Romania, unul dintre preferatele publicului la cel mai mare festival independent de film din SUA – Sundance Film Festival – va inchide festivalul.

Programul complet al proiectiilor poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro.

Biletele sunt puse in vanzare pe Eventbook.ro si vor fi disponibile si la Cinema Elvire Popesco, precum si la standul festivalului din cadrul Street Delivery.

Audience Award Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop, finantat de Centrul National al Cinematografiei, realizat cu sprijinul Apa Nova si al Institutului Cultural Roman, avand ca parteneri: Ambasada Frantei, Institutul Francez, Cinema Elvire Popesco, TIAB, Fundatia Carturesti, Street Delivery, CINETIc UNATC „I.L. Caragiale”, Perucidefilm.ro

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail