Lansari filme, Stiri

American Sniper/ Lunetistul American: premiera pe marile ecrane din Romania pe 23 ianuarie

AS_70x100_printRegizorul Clint Eastwood aduce, din 23 ianuarie, in cinematografe „Lunetistul American”, un film cu Bradley Cooper in rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militara a S.U.A. Insa exista mult mai multe lucruri de descoperit despre acest soldat american, in afara de abilitatile care l-au transformat in erou.

Chris Kyle, membru al trupelor SEAL, e trimis in Irak cu o singura misiune, aceea de a-i proteja pe fratii sai de arme. Acuratetea tintei sale salveaza nenumarate vieti pe campul de lupta si, pe masura ce se  duce vestea actiunilor sale pline de vitejie, el dobandeste porecla „Legenda”. Dar reputatia sa creste si dincolo de liniile inamice, ceea ce face ca pe capul lui sa fie pus un pret mare si sa devina tinta principala a insurgentilor. In plus, Chris se mai confrunta si cu o altfel de lupta acasa: straduinta de a fi un sot si un tata bun de la celalalt capat al lumii.

In ciuda pericolelor si a modului in care asta ii afecteaza familia, Chris merge de patru ori in misiune in Irak, devenind o personificare a crezului celor din trupele SEAL: „sa nu lasi pe nimeni in urma”. Dar, cand revine la sotia sa Taya Renae Kyle (Sienna Miller) si la copii, Chris realizeaza ca, de fapt, razboiul este cel pe care nu-l poate lasa in urma.

De doua ori nominalizat la Premiul Oscar, pentru rolurile din „Scenariu pentru happy-end” si „Teapa in stil american”, Cooper este protagonistul filmului in care joaca alaturi de Sienna Miller („Fata” de la HBO), Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban si Keir O’Donnell.

Castigator al Premiului Oscar, Clint Eastwood („O fata de milioane”, „Necrutatorul”) a regizat „Lunetistul american” dupa un scenariu scris de Jason Hall, pornind de la o carte de Chris Kyle, cu Scott McEwan si Jim DeFelice. Autobiografia a fost un bestseller, care a stat 18 saptamani pe lista de bestselleruri din New York Times, dintre care 13, pe primul loc.

Filmul este produs de Eastwood, Robert Lorentz, Andrew Lazar, Bradley Cooper si Peter Morgan. Tim Moore, Jason Hall, Sheroum Kim, Steve Mnuchin si Bruce Berman au fost producatori executivi.Echipa lui Eastwood ii mai include si pe directorul de imagine, nominalizat la Oscar Tom Stern („Schimbul”), pe designerul de productie nominalizat la Oscar, James J. Murakami („Schimbul”) si designerul de productie Charisse Cardenas, pe editorul laureat al Premiului Oscar Joel Cox („Necrutatorul”) si pe editorul Gary D. Roach, precum si pe designerul de costume Doborah Hopper.

In premiera pe marile ecrane din lume incepand cu 25 decembrie 2014, „Lunetistul American” este o productie Warner Bros. Pictures, in asociere cu Village Roadshow Pictures si va fi distribuit international de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment, iar de Village Roadshow Pictures in anumite teritorii.

In Romania, filmul are premiera pe 23 ianuarie 2015 si este distribuit de Freeman Entertainment.

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.