Lansari filme, Stiri

Shaun The Sheep: premiera pe marile ecrane din 27 februarie

Afis_Mielul Shaun„Pentru animatori, dialogul este important. Adauga un anumit nivel de interpretare pentru personaje, iar noi luam decizii in functie de acest lucru. Dar cu Shaun, Fermierul si Bitzer, e vorba doar despre ce fac din punct de vedere vizual. Asa transmitem emotiile, sentimentele, ce se intampla. Este o mare provocare.”

Filmul „Mielul Shaun Filmul” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera la cinema din 27 februarie.

Dupa succesul remarcabil al seriei TV “Shaun the Sheep” de la studiourile Aardman, care a devenit un hit international incepand cu lansarea sa in 2007, vine “Mielul Shaun Filmul”. Filmul urmareste povestea neastamparatului miel Shaun, a vietii turmei sale de la Ferma Mossy Bottom si a rasturnarilor de situatie aparute cand Shaun decide sa-si ia o zi libera, ajungand sa viziteze Marele Oras.

Shaun si-a facut debutul in 1995, cand a aparut in scurtmetrajul premiat cu Oscar „A Close Shave” (cu Wallace si Gromit in roluri principale), regizat de Nick Park. Apoi, a debutat si la TV in ajunul Craciunului din 1995, atragand cea mai mare audienta a BBC-2 din acel an.

Seria TV „Shaun the Sheep” a fost lansata in 2007, iar anul acesta producatorii au decis ca a venit timpul ca mielul cel vesel sa ajunga si pe marile ecrane. Apoi, urmatoarea decizie a fost ca filmul sa fie unul fara dialog, astfel ca echipa si-a dat seama ca facea, practic, un film mut.

Pentru a se pregati, regizorii Richard Starzak si Mark Burton au urmarit mai multe filme mute, pentru a-si reimprospata amintirile despre cum sa exprime umorul. „Am revazut multe comedii mute”, isi aminteste Burton, „si nu ne-am temut sa imprumutam cateva gaguri. Am urmarit filmele lui Jacques Tati, care a folosit sunetul ca mod de a spune o poveste.”
Starzak adauga: „Si intotdeauna l-am privit pe Buster Keaton, cu figura sa lipsita de expresie. La nivel practic, Shaun nu poate face multe cu fata lui, dar pe de alta parte, mie imi place umorul sec.”

Iar pentru echipa de modelatori, personajul Shaun s-a dovedit a fi cel mai dificil, din cauza ochilor sai mari si a faptului ca, spre deosebire de majoritatea personajelo Aardman, el nu are sprancene. „In general, multe stari pot fi exprimate in acea zona, pe care el nu o are”, spune Becher. „Astfel, am incercat sa facem mai multe cu bratele, urechile, pozitiile luate de personaje, cu limbajul corpului.” El mai spune ca filmul a avut nevoie de 20 de animatori diferiti si pana la 30 de modelatori. Intreaga echipa a insemnat 100 de persoane, ceea ce este un numar mic pentru un film de lungmetraj.

„Mielul Shaun” in cifre

• Seria TV a fost vanduta in 170 de tari.
• Aplicatiile de mesaje digitale din Japonia au fost downloadate de 40 de milioane de persoane.
• Pagina de Facebook a lui Shaun are peste 5 milioane de fani. 25% dintre acestia sunt din Orientul Mijlociu.
• Mai mult de 50 de companii din Japonia, cea mai mare piata pentru Shaun, realizeaza produse legate de Shaun.
• Un show live de 45 de minute, bazat pe Shaun si personajele din serie, a fost difuzat in Cairo, Arabia Saudita si Qatar.
• Un eveniment live de 20 de minute despre Shaun si lumea sa a fost difuzat in mall-uri din Jakarta si Beijing, urmand si alte locuri.
• O expozitie legata de Shaun a facut turul Japoniei, iar in 5 zile in Tokio, 30.000 de oameni au vizitat-o.

Sinopsis

Filmul pastreaza traditia Aardman, oferind o aventura dinamica si amuzanta, cu glume savuroase, rasturnari de situatie inventive si multa veselie. Shaun este un miel inteligent si zburdalnic, care traieste cu turma sa la Ferma Mossy Bottom, sub supravegherea oficiala a Fermierului si a lui Bitzer, un caine de paza bine intentionat, dar ineficient.In ciuda tuturor eforturilor lui Shaun, viata la ferma a intrat intr-o rutina, iar mielul nascoceste un plan iscusit – de a-si lua o zi libera. Dar ai grija ce-ti doresti. Evenimentele scapa repede de sub control, iar din pozna lui Shaun rezulta, din neatentie, ducerea nefericitului fermier departe de ferma. Cu ajutorul turmei, Shaun trebuie sa paraseasca ferma pentru prima data si sa calatoreasca in Marele Oras, pentru a-l salva pe Fermier – iar esecul nu reprezinta o optiune.Dar cum vor supravietui oile? Pot ele sa evite a fi recunoscute drept oi si, astfel, sa evite sa fie prinsi de neinfricatul responsabil de controlul animalelor? In decursul unei aventuri pline de actiune, ei trec printr-o multime de peripetii si intamplari grozave si amuzante. Iar Shaun intalneste un mic caine orfan, pe nume Slip, care il face sa realizeze ca a avea o casa si o familie nu e ceva ce trebuie luat de bun.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.