Stiri, Televiziune

Serialul Beowulf se vede din noiembrie la FilmBox Premium in Romania

„Beowulf”, un nou serial in premiera nationala, incepe in noiembrie, la FilmBox Premium

William Hurt si Kieran Bew sunt protagonistii noului serial de la FilmBox Premium, „Beowulf: Intoarcerea in tinutul scutului”. Primele episoade vor fi difuzate in premiera, in Romania, incepand din luna noiembrie.

beowulf-poster-02-previewSeria, una dintre cele mai costisitoare productii ITV de pana acum, cuprinde 12 episoade care spun o poveste fascinanta despre curaj, lacomie, tradare si loialitate, prin ochii lui Beowulf (Kieran Bew), cel mai iubit erou al getilor. Reluand poemul scris intre secolele al VIII-lea si al X-lea, noul serial de la FilmBox Premium, este, de fapt, un western care are loc in Evul Mediu, in trecutul mitologic al Marii Britanii. Dupa ce a petrecut multi ani ratacind ca razboinic mercenar, Beowulf se intoarce in tinutul Herot, pentru a-si aduce omagiile regelui decedat, Hrothgar (William Hurt). Dar cand Herot va fi atacat de monstrul Grendl, Beowulf nu are de ales decat sa lupte pentru a salva regatul, casigand pe parcurs si simpatia poporului si a familiei sale instrainate.

In rolul principal il intalnim pe Kieran Bew, cunoscut pentru prestatia sa ca Alfonso in „Da Vinci’s Demons”. Actorul in varsta de 36 de ani a fost alegerea fireasca pentru a il interpreta pe Beowulf, el fiind fost campion de scrima. Astfel, vedeta nu a folosit dubluri pentru scenele sale de lupta, chiar daca in unele cazuri a suferit si accidentari. Intrebat ce parere are despre personajul pe care il interpreteaza, Kieran a declarat: „Este eroul clasic, enigmatic, cu multe secrete, dar crede in onoare si in promisiunile facute, ceea ce inseamna ca are de luat multe decizii grele”.

Alaturi de Kieran Bew, in premiera de la FilmBox Premium ne intalnim si cu laureatul Oscar, William Hurt care ii da viata regelui Hrothgar. Scenaristul James Dormer („Outcast”, „Sinbad”), caruia i-a revenit sarcina de a-i propune lui Hurt sa se alature distributiei serialului, a marturisit ca nu i-a fost deloc greu sa il convinga pe actor sa accepte propunerea, vedeta americana fiind deja un mare fan al lui Beowulf. „Cred ca povesti ca aceasta ne ajuta sa ne intelegem viata, sensul adevarat al existentei. Eu insumi, ca artist, cred ca nu este atat de important felul in care spunem povestile, cat, mai ales, felul in care le traim”, a declarat Hurt.

Din distributia noului serial de la FilmBox Premium mai fac parte si alte nume cunoscute, precum Joanne Whalley („Wolf Hall”, „The Borgias”) in rolul reginei Rheda si Ed Speelers („Downton Abbey”) in rolul lui Slean, ambitiosul fiu al Rhedei.

Incepand cu 12 noiembrie, „Beowulf: Intoarcerea in tinutul Scutului” se vede in fiecare sambata, de la ora 20:00, pe FilmBox Premium.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail