Fără categorie, Noutati din lumea filmului, Stiri

Scurtmetraje romanesti promovate de CINEPUB

Incepand cu joi, 14 ianuarie, pe CINEPUB  sunt disponibile pentru vizionare online, gratuit si legal, 5 scurtmetraje independente, la un click distanta.

Cele 5 scurtmetraje sunt create de 6 regizori romani, 6 “tineri furiosi” – Cristian Pascariu, Vlad Ghinea, Andrei Stefan Rautu, Bogdan Dobre, Ionut Laurentiu Dusca si Bogdan Muresanu. Pot fi urmarite la adresa aceasta:

Spune povestea unei femei surde care incearca sa reia legatura cu fiul ei abandonat cu 35 de ani in urma, acum star rock. Se duce la un concert al lui, dar va trebui sa-si infrunte atat temerile, cat si o lume pe care nu o intelege.

betisoare-rocknroll-play

Il prezinta pe Bogdan, un tanar cu probleme de comunicare. Singurele discutii pe care le are sunt cu… o papusa marioneta. Cand fratele lui il ia la o petrecere, Bogdan este obligat sa iasa din zona lui de confort.

dusmanul-play

Urmareste calatoria unei tinere corporatiste la mare, impreuna cu bunica ei. Pentru a nu-si pierde job-ul, tanara trebuie sa se intorca la Bucuresti cat de repede. Dar simpatica bunica are alte planuri.

Ela-Panda-Madam-play

  • Sisyphus (regia  Bogdan Dobre, Ionut Laurentiu Dusca)

Pune o intrebare: “Ti-ai pus vreodata problema irelevantei sau repetitiei vietii tale?”. In “Sisyphus” o tanara isi gaseste linistea intr-un mod cel putin bizar…

sisifus-play

Actiunea filmului Tuns, ras si frezat (http://cinepub.ro/site/tuns-ras-si-frezat/), semnat de Bogdan Muresanu, se petrece dupa revolutie, cand unui frizer in varsta i se asaza pe scaun, pentru un barbierit, fostul tortionar. In doar cateva clipe, posturile sunt inversate….

tuns-play

Filmele propun personaje inedite, cu personalitati puternice: inadaptate sau prea ancorate in realitatea imediata, revoltate sau resemnate, inconjurate de familie sau in cautarea uneia.

Informatii despre toate filmele din portofoliul Cinepub se gasesc pe site-ul oficial. Detalii despre proiect si ce inseamna Cinepub, AICI

Cinepub.ro (www.cinepub.ro) este singurul portal de cinema romanesc online, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti, cu premiere in fiecare joi seara, de fictiune, documentar sau animatie, scurt sau lungmetraj.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail