Lansari filme, Stiri

Sa nu ucizi: filmul romanesc are premiera din 1 martie la cinema

Filmul romanesc SA NU UCIZI, din 1 martie in cinematografe

Ro Image 2000 impreuna cu Idea Film Distribution anunta premiera in cinematografe a filmului  „Sa nu ucizi„, semnat de Gabi Virginia Sarga si Catalin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din Romania acum trei ani, SA NU UCIZI reprezinta debutul in lungmetraj al celor doi regizori si va putea fi vazut in cinematografe din 1 martie.

Cristian este un chirurg tanar si ambitios pe care pierderea unui pacient, in urma unei interventii de rutina, il determina sa porneasca o lupta solitara impotriva sistemului, riscandu-si familia si cariera pentru a descoperi adevarul.

Din distributie fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionut Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Selesi, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Malai, Rolando Matsangos, Iulia Verdes, Mihai Bauman.

Pentru mine, SA NU UCIZI este despre fiecare dintre noi, despre alegerile pe care le facem si pretul lor: alegem sa tacem sau ne revoltam, actionam sau plecam capul, ne ascultam constiinta sau o sufocam cu justificari. SA NU UCIZI ne confrunta cu consecintele acestor alegeri” declara Adina Sadeanu, producatorul filmului, si continua: “E incomod de la primul cadru pana la ultimul. Intr-o lume in care toate raspunsurile par a fi la un click distanta, e esential sa nu uitam sa ne punem intrebari.”
Catalin Rotaru spune ca „este un film in care probabil multi se vor recunoaste pentru ca toti am fost in viata eroi pentru cinci minute. Din pacate, doar pentru cinci minute.

Filmul a avut premiera mondiala in cadrul competitiei celei de-a 34-a editii a Festivalului International de Film de la Varsovia si este produs de Axis Media Production si Green Cat Film, avand o imagine semnata de Tudor Platon, montajul Andrei Iancu, sunet Stefan Azaharioaie, iar scenariul si regia Gabi Virginia Sarga si Catalin Rotaru.

Vizionare trailer „Sa nu ucizi”:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail