Festivaluri de film, Stiri

Portret de cineast la Dracula Film Festival: Fabrice Du Welz

Anul trecut la Dracula Film: Horror and Fantasy Festival se realiza portretul maestrului european Lars von Trier. La a doua editie, festivalul se ocupa de profilul belgianului Fabrice Du Welz, specializat in filme horror, intrand in competitie cu trei dintre filmele sale. Fanii filmelor horror vor multumi pentru interesul in mister si pentru arta cu care manuieste scenele in pelicule, evitand schemele stereotipice ale genului. Iata mai jos cele trei filme selectionate ale regizorului, filme care sunt selectate si in programul festivalului de la Sitges (cel mai mare festival de gen din Europa). 

  • Alleluia (2014)

„Alleluia”, este descris ca fiind unul dintre cele mai stranii filme ale lui 2014. Este al doilea capitol dintr-o trilogie, filmul iconoclast este continuarea opusa pentru „Calvaire”. Inspirat din povestea adevarata a criminalilor Martha Beck si Raymond Fernandez, un cuplu distructiv cuprins de o frenezie ucigasa. Filmul are la baza o serie de crime care-au inspaimantat America, O infirmiera (LolaDueñas) isi abandoneaza copilul pentru a porni alaturi de noul ei iubit, un individ de care stie prea putine si pornesc intr-o aventura infioratoare. Victime ale cuplului cad femeile singure, trecute de prima si a doua tinerete. „Alleluia” a fost parte din selectia festivalurilor de la Cannes 2014 si Sitges 2014.

05

  • Vinyan (2008)

La tsunami-ul care a lovit Thailanda in 2004, cuplul Jeanne (Emmanuelle Béart ) si Paul (Rufus Sewell) isi pierde copilul. Dupa cativa ani, cei doi revin la locul catrastrofei, sperand sa-si regaseasca fiul. Ajunsi intr-un tinut uitat de lume, fara civilizatie si legi, la un trib de copii orfani si salbatici, cei doi cred ca au gasit o cale sa comunice cu lumea mortilor. Filmul urmareste degradarea psihica a cuplului, dar nu uita sa sperie.”Vinyan” a fost premiat la Sitges in 2008.

vinyan-01-10-2008-9-g

  • Calvaire (2004)

Thrillerul psihologic „Calvaire” isi plimba protagonistul, un cantaret fara perspective, in Belgia rurala, intr-o zona saracacioasa si salbatica. Laurent Lucas interpreteaza rolul principal al unui barbat care devine victima a dementei unui vaduv si a comunitatii unde a ramas blocat. „Calvaire” amesteca printre torturi si umlinte un studiu despre gen si un portret memorabil al psihozelor de grup. Filmul a fost premiat la Amsterdam Fantastic Film Festival si Gérardmer Film Festival in 2005.

calvaire2

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, aflat la a doua editie, are loc anual in luna octombrie în Brasov, este organizat de Asociatia Culturala Fanzin si prezentat de Viasat History. Proiectile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sica Alexandrescu si Cinemateca Patria.

Cineamator.ro este partener media si sustine aceasta desfasurare cinematografica.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail